KO ĆE DO PRVIH BODOVA? ''Šumari'' i ''oštirce'' doživeli poraze na otvaranju Premijer lige

V.M.

18. 08. 2023. u 09:08

U prvoj utakmici drugog kola Premijer lige, večeras ćemo od 20:45 na ''Siti graundu'' gledati duel između Notingem foresta i Šefild junajteda.

КО ЋЕ ДО ПРВИХ БОДОВА? Шумари и оштирце доживели поразе на отварању Премијер лиге

Tanjug/AP

Danas ćemo gledati duel ekipa kojima se predviđa borba za opstanak. Notingem je prošle sezone jedva izbegao ispadanje dobrim igrama u završnici prvenstva, dok je Šefild zauzeo drugo mesto u Čempionšipu i tako osigurao mesto u Premijer ligi, ali ekipu je napustio veliki broj igrača i mnogi stručnjaci tvrde da su po imena slabiji nego prošle sezone, te su uz Luton glavni favoriti za ispadanje.

Notingem je na otvaranju Premijer lige gostovao Arsenalu i može se reći da je pružio dosta dobar otpor jednom od vodećih kadnidatata za titulu. ''Tobdžije'' su postigle dva brza gola u prvom poluvremenu (Nketija i Saka), ali ''šumari'' se nisu predavali i preko Avonjija su smanjili zaostatak, pritisli su na samom kraju, ipak do boda nisu mogli (2:1).

Dobru partiju nakon ulaska sa klupe pružilo je najskuplje pojačanje ovog leta Entoni Elanga koji je iz Junajteda dovedev za 17,5 miliona evra i očekuje se da ga Stiv Kuper uvrsti u startnu postavu.

Sa druge strane, Šefild je na svom ''Bramal lejnu'' poražen od Kristal palasa (0:1). ''Oštrice'' su pružile dosta slabu partiju kojom su opravdali ulogu jednog od glavnih favorita za eliminaciju iz elite.

Gosti su preko leta ostali bez dva ponajbolja igrača Sandera Bergea (Barnli) i Ilmana Ndiajea (Marselj), a ekipu je napustila i legenda kluba Bili Šarp koji je pojačao LA Galaksi.

Najveće pojačanje je Gustavo Hamer koji je Koventriju plaćen 17,3 miliona evra, a od novopridošlica vredi napomenuti i Vinija Souzu (došao iz Lomela za 12,5 miliona evra).

U redovima domaćina večeras neće biti Ričardsa, Felipea i Vejna Henesija.

Što se tiče ''oštrica'', Pol Hekingbotom neće moći da računa na Džona Fleka, Rajana Brustera, Ismailu Kulibalija, Džejdena Bogla, Danijela Džebisona, Olivera Mekbarnija, kao ni Risa Noringtona-Dejvisa.

Verujemo da je Noitngem kvalitetnija ekipa i da će ga huk sa tribina ''Siti graunda'' pogurati ka pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)