TITULA U CRVENOM DELU MANČESTERA? Navijači Junajteda čekaju već 11 godina

V.D.

14. 08. 2023. u 10:57

U poslednjem meču prvog kola Premijer lige sastaće se Mančester junajted i Vulverhempton

ТИТУЛА У ЦРВЕНОМ ДЕЛУ МАНЧЕСТЕРА? Навијачи Јунајтеда чекају већ 11 година

FOTO: AP/Tanjug

Nova sezona najjače lige na Svetu startovala je u petak, a favoriti za titulu Mančester siti i Arsenal su opravdali uloge favorita u mečevima prvog kola. Liverpul je kao treći "šans" za veliki trofej odigrao nerešeno sa Čelsijem koji je pod komandom Poketina pokazao da će biti tvrd orah ove sezone.

Kao jedan od favorita iz senke spominje se Mančester junajted koji na titulu u Premijer ligi čeka od sezone 2012/2013. Tada je tim u svojoj poslednjoj sezoni predvodio Ser Aleks Ferguson, a kapiten tima bio je Nemanja Vidić. Nakon odlaska u penziju čuvenog škotskog stručnjaka na klupi Junajteda su se smenjivali mnogi treneri, ukupno njih sedam, a od tada je osvojeno samo šest trofej i to tri pod palicom Žozea Morinja (Liga Evrope, Liga kup i Komjuniti šild).

Ove sezone se očekuje neki malo drugačiji i bolji Mančester junajted koji će pretendovati na titulu prvaka. Bukmejkeri na ostrvu su im dali kvotu 10 da se na kraju sezone domognu titule, što ih stavlja na mesto četvrtog favorita.

Debitantska sezona na klupi Erika ten Haga nije prošla toliko loše. Osvojen je Liga kup, osigurano je učešće u Ligi šampiona, tako da navijači veruju da će njihovi ljubimci ove sezone biti dobar takmac velikom rivalu iz plavog dela Mančestera. 

Ovog leta je Junajted ponovo bio veliki trošadžija. Za Hojlunda, Maunta i Onanu je izdvojeno 192 miliona evra, dok je iskusni povratnik na "Old Traford" Džoni Evans došao bez obeštećenja.

Mančester su napustili Elanga, Fred, Aleks Teljes i Zidan Ikubal za ukupno 33 miliona, dok su ugovori istekli De Hei, Tuanzebeu i Džonsu.

"Crveni đavoli" su u pripremnom periodu igrali po sistemu toplo-hladno. U prva tri prijateljska meča su savladali Lids, Lion i Arsenal, da bi u naredna tri doživeli poraze od Reksama, Real Madrida i Borusije Dortmund, dok su u poslednja dva kontrolna meča savladali Lans i remizirali sa Bilbaom.

Njihov današnji rival ekipa Vulverhemptona je blistala tokom leta. Na pet prijateljskih mečeva nisu doživeli poraz. Slavili su protiv Vitorije Gimaraeš, Porta i Rena dok pobednika nije bilo u okršajima sa Seltikom i Lutonom.

"Vukovi" koje od ove sezone vodi nekadašnji menadžer Bornmuta Geri O'Nil su bili jako aktivni tokom prelaznog perioda. Klub je napustilo čak 14 igrača, a najviše se zaradilo od prodaje Rubena Neveša (55 miliona) i Nejtana Kolinsa (27). Ukupno je u klub stiglo 110 miliona evra tako da je bilo prostora da se za 50 miliona od madridskog Atletika nakon pozajmice otkupi povremeni brazilski reprezentativac Mateus Kunja. 

U klub su od zvučnijih imena stigli još i defanzivac Bubakar Traore iz Meca za 11 miliona i povratnik Met Doerti kome je istekao ugovor sa Atletikom iz Madrida.

Junajted je prošle sezone oba puta slavio protiv "vukova", a mi verujemo da će ishod biti isti i večeras. Kvota na keca je mala, pa ćemo je pojačati golovima.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)