ZRINJSKI VEĆ ISPISAO ISTORIJU: Borjan i družina u pohodu na prvi plasman u grupnu fazu LŠ

O. M.

25. 07. 2023. u 14:08

STADION pod Bijelim brijegom u Mostaru biće ovog utorka poprište kvalifikacionog susreta za Ligu šampiona između domaćeg Zrinjskog i Slovana iz Bratislave.

ЗРИЊСКИ ВЕЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Борјан и дружина у походу на први пласман у групну фазу ЛШ

Foto: Profimedia

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala plej-ofa za plasman u Ligu konferencija, koji je pripao slovačkom predstavniku posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Zrinjski je prošle sezone u velikom stilu zadržao Premijer ligu Bosne i Hercegovine, završivši na kraju 20 bodova više od najbližeg rivala Borca iz Banje Luke. 

Prošle nedelje "plemići" su prvi put u klupskoj istoriji prošli u drugo kolo kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje Evrope, savladavši u dvomečiu jermenskog predstavnika Urartu. Bilo je 1:0 za Zrinjski u Bratislavi i 2:1 za Slovake u revanšu u Mostaru. Posle produžetaka u kojima su obe ekipe postigle po gol, penali su odlučivali. Pobedu ekipi Krunoslava Rendulića doneo je Barišić realizacijom poslednjeg udarca sa bele tačke.

Slovan je mnogo jača ekipa od Urartua što znači da će Zrinjski teško uspeti da iz ovog dvomeča izađe kao pobednik ako izgubi ovog utorka u Mostaru.

Najuspešniji slovački klub Slovan osvojio je proletos petu uzastopnu titulu šampiona Slovačke, a sada će pokušati da se prvi put u istoriji plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

Najbliže tome bili su i sezoni 2014/2015. kada su stigli do finala plej-ofa, ali su poraženi od beloruskog BATE Borisova. Poslednjih godina Slovan redovno igra grupnu fazu druga dva po snazi evropska kupa, a prošle sezone stigao je do šesnaestine finala Lige konferencija.

Slovan je u prvom kolu eliminisao Svift iz Luksemburga ukupnim rezultatom 3:2. Posle izjednačujućih 1:1 u Bratislavi, četa Vladimira Vajsa pobedila je sa 2:0 u revanšu, a strelac sva tri gola bio je sin trenera ekipe i njegov imenjak Vladimir junior.

Očekuje se da će Zrinjski zbog povreda u utorak biti bez Ivana Jukića i Marina Magdića, a malo je verovatno da će Rendulić napraviti bilo kakvu promenu u timu koji je eliminisao Urartu prošle sedmice.

Slovan je u Mostar došao bez Martina Trnovskog, Cezara Blekmana i Adlera, svi su putovanje u Hercegovinu propustili zbog povreda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave