ONI SUVERENO VLADAJU U SVOJIM ZEMLJAMA: "Konjari" su za dve klase kvalitetniji

V.D.

11. 07. 2023. u 09:39

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gledaćemo okršaj između Linkoln Red Impsa i Karabaga

ОНИ СУВЕРЕНО ВЛАДАЈУ У СВОЈИМ ЗЕМЉАМА: Коњари су за две класе квалитетнији

Foto: Profimedia

Najtrofejnija tim Gibraltara koji je do sada osvojio čak 27 titula prvaka te države pokušaće da se drugi put u svojoj istoriji dokopa grupne faze nekog evropskog takmičenja. Prvi put im je to pošlo za nogom u sezoni 2021/2022 kada su u Ligi konferencija doživeli svih šest poraza uz gol razliku 2:17.

Ovoga puta posao će im biti još teži s obzirom da već u prvom kolu imaju za protivnika jako kvalitetnu ekipu Karabaga koja je u poslednjih devet sezona redovan učesnik grupnih faza evropskih takmičenja a u prethodne dve sezone i nokaut faze. 

Liga Azerbejdžana je osnovana 1993. godine a popularni "konjari" su najtrofejniji klub u toj bivšoj sovjetskoj republici sa deset titula od kojih je devet osvojeno u poslednjih 10 sezona.

2008. godine se dogodio prelomni trenutak za istoriju Karabaga kada je kormilo ekipe preuzeo čuveni Gurban Gurbanov koga ljubitelji fudbala na ovim prostorima pamte po čak tri gola na dve utakmice koje je postigao reprezentaciji Srbije i Crne Gore u kvalifikaciji za Euro 2004. godine i tako ostavio "plave" bez baraža.

Domaća ekipa nema zvaničnu utakmicu još od 27.aprila kada je u finalu Kupa poražena na penale od Magpisa. Odigrali su nekoliko kontrolnih utakmica zatvorenog tipa i biće im jako teško da se suprastave sve boljem Karabagu.

Azerbejdžanci su u prijateljskim mečevima prvo odigrali nerešeno 3:3 sa prvakom mađarske Ferencvarošem, zatim su doživeli poraz od Legije da bi u poslednjoj pripremi pred ovaj meč savladali minimalnim rezultatom ekipu CSKA Sofije koju sa klupe predvodi legenda Partizana, Saša Ilić.

Ovo će biti prvi međusobni susret ove dve ekipe a verujemo da će gosti rutinski slaviti.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za ponedeljak