KUPS ŽELI OSVETU ZA PORAZ U PRVENSTVU: Marijehamn beži sa dna

O. M.

05. 07. 2023. u 09:17

MARIJEHAMN dočekuje lidera finskog šampionata u četvrtfinalu Kupa. Utakmica se igra na stadionu "Viklof Holding arena" u Marijehamnu od 17 časova.

КУПС ЖЕЛИ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ У ПРВЕНСТВУ: Маријехамн бежи са дна

Profimedia

Današnji domaćin je pre nekoliko dana iznenadio favorizovanu ekipu Kupsa usred Kuopija, golom Kamerunca Arijela Engekama u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Bio je to tek drugi poraz Kupsa u poslednjih deset utakmica, ali već treći kod kuće od starta prvenstva, što svakako nije očekivano od lidera šampionata, makar i finskog. Kups sada ima više bodova osvojenih u gostima (16) nego kod kuće (15).

Marijehamn je na desetom mestu na tabeli, sa samo jednim bodom više od poslednjeplasiranog VPS-a. Sa čak 19 primljenih golova u dosadašnjem delu šampionata, posle Hake, najslabija su odbrana u ligi.

Posle serije od tri uzastopna poraza u prvenstvu, u osmini finala Kupa uz dosta muke su savladali drugoligaša VIFK. Usledio je pomenuti duel sa Kupsom, a zatim remi bez golova sa KTP-om.

Kups je posle poraza od Marijehamna savladao Lahti u gostima sa 4:3 i na dobrom je putu da ove sezone prekine dominaciju Helsinkija koji je osvojio tri uzastopne titule. "Kanarinci" imaju priliku i da odbrane trofej u Kupu i tako možda stignu do prve duple krune u istoriji. Kups je inače šest puta bio šampion Finske, a Kup je osvajao četiri puta, od čega dva puta uzastopno 2021. i 2022. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)