VELIKI DERBI U ČETVRTFINALU EURA: Englezi i dalje nisu primili gol!

V.M.

02. 07. 2023. u 13:15 >> 13:15

U četvrtfinalu za igrače do 21. godine gledaćemo obračun Engleske i Portugala.

ВЕЛИКИ ДЕРБИ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЕУРА: Енглези и даље нису примили гол!

FOTO: Profimedia

Englezi su dominanto nastupili u grupi i sa maksimalnim brojem bodova su zauzeli prvo mesto, dok je Portugal u veoma dramatičnoj završnici grupe ''A'' zauzeo drugo mesto i tako zakazao veliki derbi u četvrtfinalu Eura za mlade.

Engleska je prvenstvo otvorila dominantnim pobedama nad Izraelom i Češkom od po 2:0. Prolaz je bio osiguran tim trijumfim te je selektor Li Karli je odmarao prve zvezde u poslednjem kolu, ali to nije sprečilo njegovu četu da upiše nova tri boda. Golove su postigli Arčer i Eliot, a branilac titule Nemačka je poslata kući.

Engleska nije imala sreće u skorijoj istoriji Evropskih prvenstava za mlade jer je na poslednjih sedam takmičenja samo dva puta prolazila grupnu fazu, ali ove godine izgleda veoma dobro na terenu, jedina je selekcija koja nije primila gol do sada i jedan je od glavnih kandidata za osvajanje titule.

Zanimljiv je podatak da ''mladi lavovi'' nikada u svojoj istoriji nisu ispadali u četvrtfinalu ovog takmičenja, poslednji put kada su ga prošli bilo je 2017. ali tada ih je u polufinalu zaustavila Nemačka koja je bolje izvodila jedanaesterce.

Sa druge strane, Portugalci su došli kao jedni od glavnih favorita na ovaj turnir, ali to svakako nisu pokazali u grupnoj fazi takmičenja. U prvom kolu su šokantno izgubili od domaćina Gruzije (0:2), a nakon toga su podelili bodove sa Holandijom (1:1). Delovalo je da su spremni da se vrate kući ali u poslednjm kolu pogodak Dantesa u 89. minutu protiv Belgije za 2:1 i remi Holnadije i Gruzije bili su dovoljni za plasman u nokaut fazu.

Loši nastupi se sada brišu i izabranici Žorža Koste će imati priliku da barem ponove uspeh sa prošlog Eura za mlade kada su dogurali do finala u kojem su poraženi od strane Nemačke.

Današnji rivali su se poslednji put susreli upravo na pomenutom Evropskom prvenstu 2021. godine i tada je Portugal slavio sa 2:0 u grupnoj fazi, a ovo će im biti prvi međusobni susret u istoriji nokaut faze ovog takmičenja.

Oba trenera nemaju probleme sa izostancima, moći će da izvedu najjače sastave i zbog toga mislimo da će oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!