GRUZIJA I IZRAEL ZA ISTORIJU: Ovom polufinalisti se niko nije nadao

O. M.

01. 07. 2023. u 11:28 >> 11:29

POČINjU četvrtfinalne borbe na Evropskom prvenstvu za mlade. Nokaut fazu otvara jedan od domaćina Gruzija (Rumunija nije ni prošla grupu), u susretu sa Izraelom.

ГРУЗИЈА И ИЗРАЕЛ ЗА ИСТОРИЈУ: Овом полуфиналисти се нико није надао

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu Boris Pajčadze u Tbilisiju s početkom u 18 časova.

Gruzija, kao jedan od organozatora turnira nije igrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Zato su po okončanju kvlaifikacija za prethodni ciklus, koji su završili sa dve pobede iako se nisu kvalifikovali, odigrali niz prijateljskih susreta u kojima su prikazivali igre i ostvarivali rezultate po principu "toplo-hladno". Prvo su imali niz od pet utakmica bez poraza, od kojih su samo jednu remizirali i to protiv suorganoizatora Evra 2023 Rumunije, da bi potom usledio niz od tri poraza posle koga kao da su prešli na viši nivo igrice i sada su u seriji od šest utakmica bez poraza.

Vrhunac je bila pobeda nad "strašnim" Portugalom, finalistom prošlog EP za mlade, koji je doduše ovde došao bez najboljeg igrača tog turnira Fabija Vieire, iako je mladi ofanzivni vezista Arsenala imao pravo nastupa i na ovom EP. Nimalo lakši protivnici nisu bili Holandija i Belgija protiv kojih su mladi "krstaši" izborili nerešeno i tako sa pet bodova zauzeli prvo mesto u grupi. Na kraju im se pridružio i portugal pobedom nad Belgijom u poslednjem kolu.

Sve to, kao i domaći teren, čine Gruziju favoritom protiv mladih Izraelaca, ali ni oni nikako ne smeju da se potcene. 

Posle plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva do 21 godine golom Omrija Gandelmana u 82. minutu meča protiv Češke u poslednjem kolu Grupe C, Izrael se sada iz Batumiija i Kutaisija seli u Tbilisi, gde će se sastati sa domaćinom.

Ekipa koja prođe dalje popraviće već ostvareni istorijski uspeh, pošto ni jedni ni drugi nikada nisu igrali u polufinalu EP za mlade. Izabranici Gaja Luzona, koga navijači Partizana nemaju baš u lepom sećanju - jer je s klupe predvodio Makabi iz Petah Tikve u sezoni 2004/05, već su oborili rekord svojih starijih kolega pošto Izrael nikada nije otišao dalje od grupne faze, dok Gruzija nikada ranije nije ni bila na završnim turnirima.

Izrael je u prethodnih sedam mečeva pobedio samo jednom, uz tri poraza i isto toliko remija. Pre Češke poslednja ekipa koju su pobedili bila je upravo Gruzija koju su pobedili sa 2:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj sredinom novembra prošle godine. U ukupnom skoru je 2:lj1 u pobedama za mladi tim Izraela, sva tri susreta bila su prijateljskog karaktera.

Gruzija će biti kompletna u ovoj utakmici dok Gaj Luzon neće moći da računa na defanzivca Hapoela iz Jerusalima, Roja Reviva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)