NOVAK NA KORAK OD ISTORIJE! Norvežanin poslednja prepreka na putu ka 23. grend slemu u veličanstvenoj karijeri

V.M.

11. 06. 2023. u 09:41

U finalu Roland Garosa gledaćemo obračun Novaka Đokovića i Kaspera Ruda.

НОВАК НА КОРАК ОД ИСТОРИЈЕ! Норвежанин последња препрека на путу ка 23. гренд слему у величанственој каријери

Tanjug/AP

Srpski teniser poseduje gotovo svaki teniski rekord, a danas ima priliku da postavi onaj, po mnogima, najbitniji.

Trenutno ima 22. osvojene grend slem titule, isto koliko i Rafael Nadal i ako bi danas trijumfovao na omiljenom turniru španskog velikana, Novak bi ispisao istoriju kao jedini igrač ikada sa 23 osvojena grend slema.

Iako ima 36 godina, glad je i dalje tu što srpski teniser pokazuje na terenu. Lagano je tempirao formu u uvodnim kolima kada je maksimalnim rezultatima tukao Kovačevića, Fučoviča, Davidoviča Fokinu i Variljasa, a prvi set je izgubio tek u četvrtfinalu protiv Hačanova (3:1).

Onda je usledio veliki spektakl kada se u polufinalu susreo sa svetskim brojem 1, Karlosom Alkarazom. Gledali smo fantastičan meč u uvodna dva seta, Novak je osvojio prvi sa 6:3, ali Alkaraz je uzvratio sa 5:7. Ipak, povreda početkom trećeg seta je sasekla Španca i Đoković je rutinski odradio posao do kraja dozvoliši mu dva gema u nastavku za  konačnih 3:1 i plasman u novo finale.

Sa druge strane, Kasper Rud je takođe pokazao sjajan tenis. Ne pruža baš dobre partije ove sezone, ali sada igra na svojoj omiljenoj podlozi i vidi se da mu prija klima u Parizu pošto će mu ovo biti drugo uzastopno finale.

Prošle sezone se susreo sa Nadalom u borbi za trofej i bio je lak plen za Španca koji ga je savladao maksimalnim rezultatom.

Može se reći da Norvežanin prošetao do ovogodišnjeg finala, a posebno su bile impresivne pobede protiv Runea (3:1) u četvrtfinalu i Zvereva (3:0) u polufinalu.

Novaku će ovo biti 34. grend slem finale, verujemo da će iskukstvo doći do izražaja i da će po treći put u svojoj karijeri osvojiti Roland Garos.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: hendikep 1 (-1,5) (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!