OSTALO JE JOŠ JEDNO MESTO U SERIJI A: Bari ima amajliju u susretima sa Kaljarijem, ime joj je Mirko Antenuči

O. M.

11. 06. 2023. u 08:35

TRI dana nakon uzbudljive prve utakmice na Sardiniji, Bari i Kaljari će se u nedelju sukobiti na prepunom stadionu San Nikola, u revanšu plej-ofa za popunu Serije A.

ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ ЈЕДНО МЕСТО У СЕРИЈИ А: Бари има амајлију у сусретима са Каљаријем, име јој је Мирко Антенучи

FOTO: Tanjug/AP

Samo jedan može da se vrati u najviši rang, a posle remija 1:1 u četvrtak, domaćoj ekipi je dovoljno da ostane neporažena i u revnašu kako bi ostvarila plasman, jer u tom slučaju o pobedniku neće odlučivati penali nego bolji plasman u ligaškom delu takmičenja. Bari je, podsetimo, završio kao treći, dok je Kaljari bio peti.

A remi u prvom meču za Bari je izborio veteran Mirko Antenuči golom sa bele tačke u šestom minutu zaustavnog vremena, nakon što je Kaljari poveo golom još jednog veterana, nekadašnjeg napadača Milana Đanluke Lapadule u devetom minutu. Odluka trenera Mikelea Minjanija da u igru uvede ovog 38-godišnjaka samo minut pre izvođenja jedanaesterca mogla bi se tako pokazati ključnom u ovom dvomeču, a  nekadašnjem napadaču Sijene doneti kultni status u klubu iz Apulje samo godinu dana nakon što ga je uveo u Seriju B.

Antenuči je inače zamenio Marokanca Valida Šediru koji je u 39. minutu promašio prvi penal za Bari, a odmah zatim propustio da iskoristi to što je srpski golman Boris Radunović odbio loptu njemu pravo u noge, jer je opet uspeo da zaustavi njegov šut. Inače, nesrećni Marokanac je u međuvremenu promašio još nekoliko izglednih prilika uključujući i "prazan gol" u jednoj od njih.

Zanimljivo je da je Antenuči postigao izjednačujući gol za Bari protiv Kaljarija i u zaustavnom vremenu utakmice 25. kola Serije B, a i tada je Kaljari poveo golom Lapadule.

Naravno, Kaljari neće bez borbe predati plasman u Seriju A Bariju, ali pravilo da nema penala znači da će morati da ostvare prvu pobedu nad Barijem ove sezone. Možda je to za igrače "Ostrvljana" i dobro, pošto sada tačno znaju šta će im biti zadatak kada izađu pred skoro 60.000 navijača u prestonici Pulja.

Klaudio Ranijeri se ovog januara vratio na klupu Kaljarija, a prvi put ostao je u lepom sećanju navijača na Sardiniji, pošto je u periodu od 1988. do 1991. uveo klub iz Serije C u Seriju A gde je uspeo da sačuva status osvojivši 14. mesto u tada najjačoj ligi sveta.

Za razliku od Barija, koji je kao trećeplasirani direktno prošao u polufinale baraža, Kaljari je morao da igra i dodatnu rundu u kojoj je savladao Veneciju. Zatim je u dvomeču bio bolji od Parme.

Valerio Di Čezare povukao se tokom zagrevanja pred prvu utakmicu u četvrtak, da bi ga zamenio slovenački centarhalf Žan Žužek, ali se Mikele Minjani nada da je njegov kapiten biti sposoban da zaigra u revanšu. Đakomo Riči je odslužio suspenziju zarađenu crvenim kartonom u polufinalu protiv Sudtirola i konkurisaće za mesto u zadnjoj četvorki. Međutim, Mirko Antenuči će verovatno ponovo morati da igra ulogu "džokera s klupe", a prednost će još jednom dobiti Šedira i Interov igrač na kaljenju Sebastijano Esposito.

Nema sumnje ko će predvoditi napad Kaljarija na stadionu San Nikola. Đanluka Lapadula igra lagano kao da je deset godina mlađi a oporavio se i od povrede skočnog zgloba. On je postigao 26 golova u svim takmičenjima ove sezone, uključujući četiri u plej-ofu. U tim Kaljarija se vraća se i iskusni Alberto Dosena..

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)