SOSIJEDAD SVAKIH DESET GODINA IGRA LIGU ŠAMPIONA: Almerija je pobedila kad je poslednji put gostovala na Anoeti

O. M.

23. 05. 2023. u 08:30

PREOSTALO je još jedno slobodno mesto u top 4 španske La lige, a tu poslednju vizu za Ligu šampiona mogao bi posle 36. kola da dobije Real Sosijedad.

СОСИЈЕДАД СВАКИХ ДЕСЕТ ГОДИНА ИГРА ЛИГУ ШАМПИОНА: Алмерија је победила кад је последњи пут гостовала на Аноети

Foto: Profimedia

Domaći tim, koji je u subotu na "Nou kampu" pobedio novog šampiona Barselonu, trenutno je četvrti na tabeli, sa pet bodova više od petoplasiranog Viljareala, dok je Almerija, koja je sa 3:0 savladala Majorku, 13. na tabeli sa četiri boda više od zone ispadanja.

Ukoliko baskijska ekipa pobedi Almeriju, a Viljareal ne uspe da savlada Kadiz, Liga šampiona će se naredne sezone igrati na "Anoeti" i to će biti tačno na desetu godišnjicu poslednjeg učešća i na dvadesetu pretposlednjeg.

Mikel Merino i Alekander Sorlot utišali su šampionsko slavlje na "Nou kampu", dok je Robert Levandovski samo ublažio poraz u poslednjim trenucima utakmice. 

Real Sosijedad je sada u seriji od šest utakmica bez poraza, od čega četiri pobede u nizu. Pobeda u ovoj utakmici bi pomerila osam bodova ispred Viljareala koji može da osvoji najviše još devet bodova, tako da bi "žutoj podmornici" meč protiv Kadiza u sredu bio "biti ili ne biti". 

Izabranici Imanola Algvasila do kraja prvenstva nemaju baš lake protivnike, jer ih posle Almerije očekuje baskijski derbi sa Bilbaom pa utakmica protiv finaliste Lige Evrope Sevilje.

Almerija je protiv Majorke stigla do tri boda zahvaljujući het-triku Lazara. Sada su crveno-beli na četiri boda iznad Valjadolida koji je očajnom formom u poslednjih pet kola pao sa relativno bezbedne 14. pozicije na 18. Espanjol je tu, na bod iza Valjadolida, znači pet manje od Almerije, što znači da je opstanak još uvek misija u toku za Rubijevu ekipu. Ako ga izbori, biće to prvi put posle 2015. godine da Almerija veže dve sezone u najvišem razredu španskog fudbala.

Najveći problem ove ekipe je igranje u gostima gde su sakupili samo sedam bodova, dok su kod kuće izjednačeni na deobi šestog mesta sa današnjim protivnikom Sosijedadom sa 32 boda.

Almerija do kraja prvenstva igra upravo sa konkurentima u borbi za opstanak, prvo dočekuje Valjadolid pa u poslednjem kolu gostuje Espanjolu.

U prvom susretu ovih ekipa ove sezone Sosijedad je u Almeriji pobedio sa 2:0, a poslednji put kad su se sastali na Anoeti, 2014. godine, pobedila je Almerija sa 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,47) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone