RADNIK (OPET) BEŽI IZ "CRVENE ZONE"? Kolubara u prethodnom kolu konačno pogodila protivničku mrežu

O. M.

22. 05. 2023. u 10:33 >> 10:33

RADNIK iz Surdulice dočekuje ekipu Kolubare u jednoj od najvažnijih utakmica pretposlednjeg, 36. kola plej-auta Super lige Srbije.

РАДНИК (ОПЕТ) БЕЖИ ИЗ ЦРВЕНЕ ЗОНЕ? Колубара у претходном колу коначно погодила противничку мрежу

Foto: M.Vukadinović

Važnost meča ogleda se u činjenici da domaća ekipa vodi bitku za opstanak, koja je jedna od zanimljivijih u poslednjih nekoliko godina kada je reč o našem fudbalskom šampionatu.

Radnik ovog proleća igra kao preporođen u odnosu na rezultate iz prvog dela sezone. Surduličani su na zimsku pauzu otišli sa jednom pobedom i pet nerešenih na 19 utakmica utakmica u prvenstvu, a od prvog prolećnog kola ostvarili su šest pobeda i pet nerešenih na 16 utakmica. Tako su sa ubedljivog poslednjeg mesta u ligi uspeli da uhvate priključak u borbi za opstanak. 

Malo su pokvarili utisak u poslednja dva kola pa su pali sa 13. na 15. poziciju, ali i dalje su na samo bod od baraža i imaju četiri boda zaostatka za Spartakom koji je trenutno kao 12. na tabeli van opasnosti.

Upravo je Spartak domaćin Radniku u poslednjem kolu, a ta utakmica će možda i odlučivati o tome koja će ekipa zadržati superligaški status, naravno, preduslov je da danas Surduličani pobede nezainteresovanu Kolubaru. 

Da je Radnik zadržao prednost od 1:0 na prethodnoj utakmica protiv novosadske Mladosti koja je izjednačila posle velike greške golmana surduličana Ranđelovića, sada bi bio u daleko boljoj situaciji. Ovako, mnogo toga biće jasnije posle ove utakmice kao i direktnog duela Javora i lučanske Mladosti koji je takođe na programu danas. 

Kolubara se nalazi na 9. mestu na tabeli i obezbedila se od direktnog ispadanja samo zahvaljujući dobrim rezultatima iz regularnog dela Super lige Srbije. Teoretski, ako izgube obe utakmice do kraja, Lazarevčani još mogu da padnu na poziciju koja vodi u baraž, ali za tako nešto moraju da se poklope još neki rezultati. Kao i u slučaju Radnika, i ovde će stvari biti jasnije posle ovog kola. Ako Mladost iz Lučana i Javor danas podele bodove, Kolubara će biti bezbedna i za baraž, u suprotnom možda će joj biti potreban jedan bod u preostala dva kola, a možda ni tada neće biti potrebe za tim.

Kolubara je u poslednjih pet mečeva zabeležila četiri poraza, samo je protiv Napretka osvojila bod u jedinoj utakmici plej-auta koja nije odlučivala o opstanku. To je ujedno i jedina utakmica u doigravanju u kojoj je Kolubara postigla gol. Tačnije dva, od kojih je drugi, izjednačujući, stigao u četvrtom minutu nadoknade vremena. Poraženi su od lučanske i novosadske Mladosti, Spartaka i Javora. U poslednjem kolu dočekuju niški Radnički.

Kolubara i Radnik sastajali su se dva puta ove sezone. Lazarevčani su na svom terenu pobedili sa 1:0, dok je u Surdulici utakmica završena bez golova.

Ove dve ekipe su uz Mladost GAT (24) postigle najmanje golova u Superligi, Radnik 24, a Kolubara 25.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 1,97) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna