ĆAVI JE ISPISAO ISTORIJU! Baskijci blizu plasmana u Ligu šampiona

V.D.

20. 05. 2023. u 10:07

VEČERAS od 21 čas u okviru 35. kola La lige sastaju se Barselona i Real Sosijedad

ЋАВИ ЈЕ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ! Баскијци близу пласмана у Лигу шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Šampion Španije je odlučen čak četiri kola pre kraja prvenstva. Barselona je u prethodnoj rundi u gradskom derbiju savladala Espanjol sa 4:2 i tako nakon tri sezone pauze vratila pehar u vitrine "Nou kampa".

Ćavi Ernandez trener katalonskog giganta je ovom titulom ispisao istoriju jer je šampionski pehar podigao i kao igrač i kao trener svog omiljenog tima u kome je proveo čak 18 sezona i upisao preko 500 nastupa. Naravno moramo dodati da je na terenu glavnu reč vodio Poljak, Robert Levandovski koji se 21 put upisao u strelce a čak je i šest puta bio asistent. Fantastični napadač je jako blizu osvajanja i laskavog priznanja za najboljeg strelca s obzirom da je postigao četiri gola više od prvog pratioca na listi Karima Benzeme.

Barselona je odigrala sjajno u La ligi i na do sada odigrana 34 meča upisala 27 pobeda, četiri remija i tri poraza uz samo 13 primljenih pogodaka. O Barsinoj dominaciji govori i činjenica da imaju čak 14 bodova prednosti nad najvećim rivalom Realom iz Madrida. 

Što se današnjih gostiju iz Baskije tiče oni se svim silama bore da osvoje četvrtu poziciju koja vodi u najelitnije evropsko klupsko takmičenje. 

Real Sosijedad trenutno drži poziciju broj četiri sa 62 osvojena boda, što je za sedam manje od trećeplasiranog Atletika i pet više od Viljareala koji će dati sve od sebe da skine ekipu iz San Sebastijana sa tog mesta do kraja šampionata. 

Raspored do kraja prvenstva nije nimalo lak za pulene Imanola Alguasila. Nakon gostovanja Barseloni očekuje ih meč sa Almerijom na "Anoeti" koja se bori za opstanak u eliti. U pretposlednjem kolu gostovaće Atletiku u Madridu dok im u poslednjem kolu u goste stiže Sevilja koja je izborila plasman u finale Lige Evrope ali u prvenstvu se bori za poziciju koja vodi u Ligu konferencija.

Ćavi na današnjem meču neće moći da računa na mladog španskog reprezentativca Alarkona zbog povrede mišića i Gavija koji je suspendovan zbog kartona.

U gostujućem sastavu uz dugo povređenog Sadika neće biti ni Mendeza a neizvestan je i nastup veterana Davida Silve. 

Tradicija je u potpunosti na strani Katalonaca. Domaća ekipa je slavila na šest poslednjih mečeva u prvenstvu dok su u poslednjem meču odigranom u januaru na istom ovom stadionu Ćavijevi izabranici slavili minimalnim rezultatom u okviru Kupa kralja.

Verujemo da će domaća ekipa ući rasterećeno u ovaj meč što će dati šansu gostima da postignu bar jedan pogodak. 

NAŠ TIP: Gost ukupno golova više od 0,5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna