"VUČICA" ŽELI U DRUGO UZASTOPNO EVROFINALE: Leverkuzen u padu forme

O. M.

18. 05. 2023. u 09:38

BAJ ARENA u Leverkuzenu ovog četvrtka od 21 čas biće poprište revanša polufinala Lige Evrope između domaćeg Bajera i gostujuće Rome.

ВУЧИЦА ЖЕЛИ У ДРУГО УЗАСТОПНО ЕВРОФИНАЛЕ: Леверкузен у паду форме

FOTO: Tanjug/AP

U prvom meču u Rimu bilo je 1:0 za "vučicu", a strelac jedinog pogotka bio je Edoardo Bove, kome je to bio prvi gol na evrosceni u karijeri.

Roma se bori za svoje drugo uzastopno, a ukupno peto finale nekog od evrokupova nakon što je prošle godine osvojila inauguralno izdanje Lige konferencija. Roma u svojim vitrinama ima i Kup sajamskih gradova iz 1961. godine koji UEFA ne priznaje kao zvanično takmičenje, ali FIFA priznaje, kao i finale Kupa šampiona iz 1984, odnosno Kupa UEFA 1990.

Bajer je osvajač Kupa UEFA iz 1988. godine i finalista Lige šampiona iz 2002. godine, kada je klub dobio nadimak "Neverkuzen" (engleski Never - nikad) jer je te sezone zaustavljen i u finalu nemačkog Kupa, dok je u Bundesligi završio kao drugi sa bodom zaostatka za Borusijom iz Dortmunda. 

Odgovor na pitanje koja od ove dve ekipe će se 31. maja naći na "Puškaš areni" u Budimpešti teško je dati pre svega zbog, blago rečeno, loše forme u kojoj se obe nalaze. Pobeda u prvoj utakmici je jedini trijumf Rome u poslednjih sedam utakmica, dok je Leverkuzen vezao četiri utakmice bez pobede, čime je ugrozio plasman u evrokupove koji je strpljivo mesecima pokušavao da izbori pod komandom Šabija Alonsa.

U prošlom kolu Bundeslige "farmaceuti" su odigrali nerešeno 1:1 na gostovanju Štutgartu, pa su dva kola pre kraja šampionata na sedmom mestu sa 49 bodova, koliko ima i šestoplasirani Volfsburg, ali sa boljom gol-razlikom. Sedmo mesto ne garantuje povratak u evrokupove naredne jeseni, osim u slučaju da Lajpcig u finalu nemačkog kupa savlada Ajntraht.

"Vučica" je u maloj prednosti, kako zbog rezultata iz prve utakmice, tako i zbog negativne statistike koju Leverkuzen ima sa italijanskim klubovima u UEFA takmičenjima - serije od sedam uzastopnih poraza.

Međutim, trenera Žozea Morinja brine neefikasnost na evropskim gostovanjima, gde je Roma bez postignutog gola na poslednje tri utakmice. Jedna je završena bez golova - revanš protiv Sosijedada, dok su u druge dve "đalorosi" pretrpeli minimalne poraze. Isti rezultat na "Bajareni" večeras uveo bi utakmicu u produžetke, a Romini igrači u poslednje vreme pokazuju ozbiljne znake premorenosti pa bi dodatnih 30 minuta igranja verovatno više pogodovalo Bajeru.

Roma nije uspela da postigne gol ni na poslednjem gostovanju u Seriji A protiv Bolonje koji je završen rezultatom 0:0. Tim rezultatom Roma je ostala na šest bodova zaostatka za četvrtoplasiranim gradskim rivalom Lacijom, tri kola pre kraja, pa je gotovo izvesno da joj plasman u Ligu šampiona izmiče i jedina šansa da se tamo nađe ostaje osvajanje Lige Evrope.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 21:27

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!