DERBI DANA IGRA SE U RIO DE ŽANEIRU: Italijani ističu kandidaturu za olimpijsko zlato

V.M.

25. 05. 2024. u 12:50

DERBI današnjeg programa odbojkaške Lige nacija igra se u Rio de Žaneiru gde će koplja ukrsitit Japan i Italija.

ДЕРБИ ДАНА ИГРА СЕ У РИО ДЕ ЖАНЕИРУ: Италијани истичу кандидатуру за олимпијско злато

Foto Profimedia

Italija nije obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre, tako da ne sme puno da se opušta i selektor Di Đorđi je napravio dosta jak sastav za ovogodišnju Ligu nacija.

Tu su svi nosioci igre poput Mikjeleta, Đanelija, Lavije, Galasija... i po dosadašnjim nastupima evidentno je da su ozbiljno shvatili Ligu nacija.

Odigrali su mečeve sa Iranom, odnosno Amerikom i nisu dopustili svojim rivalima nijedan set.

Gotovo sigurno će se kvalifikovati za Pariz, pogotovo ako nastave ovako dominantno da igraju i Liga nacije im može poslužiti kao odlična priprema za Olimpijadu na kojoj će biti glavni favoriti uz silovite Poljake.

Današnji rival biće im Japan koji je bez svoja dva najbolja igrača, Išikave i Takahašija, ali i pored toga ostvario je tri pobede u dosadašnjem toku takmičenja.

Redom su bili bolji od Argentine, Srbije i Kube, a posebno se ističe taj meč sa Kubancima u kojem su spasli čak osam meč lopti u petom setu.

U pitanju je vrlo eksplozivna ekipa koja igra izuzetno brzu i za oko lepu odbojku, tako da i pored toga što ne igraju kod kuće često imaju podršku sa tribinama jer su miljenici neutralnih navijača.

Poslednji put kada su se sastali Italija i Japan bilo je na završnom turniru prošlogodišnjeg izdanja Lige nacija i tada su ''samuraji'' slavili u borbi za treće mesto sa 3:2 u setovima.

Ipak, danas prednost dajemo ''azurima'' jer smatramo da su izostanci Išikave i Takahašija nepremostiva prepreka za Japance.

NAŠ TIP: Japan - Italija hendikep setova 2 (1,5) (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)