FIKS DANA: Kubanci su za klasu bolja reprezentacija od Irana

V.M.

25. 05. 2024. u 14:01

ZAVESU na večernji program odbojkaške Lige nacija spuštaju Kuba i Iran koji se sastaju dva sata posle ponoći.

ФИКС ДАНА: Кубанци су за класу боља репрезентација од Ирана

Foto: Profimedia

Nakon što ih dugo nije bilo na odbojkaškoj sceni, deluje da Kubanci ponovo imaju ekipu koja može da se takmiči sa najjačim ekipama sveta. Ukidanje zabrane da igrači koji ne igraju na Kubi im je dosta pomoglo, tako da se u sastavu nalaze igrači poput primača Anhela Lopeza i Janta Erere, dok srednjake predvodi jedan od najboljih na svojoj poziciji u istoriji sporta, Robertlandi Simon.

U dosadašnjem toku Lige nacija upisali su pobede nad Brazilom i Nemačkom uz poraza od Japana, a vrlo lako su mogli da imaju i perfektan skor jer su protiv Japanaca propustili čak osam meč lopti.

Ovakvi rezultati svakako raduju nominalne domaćine, a ono što je posebno bitno za njih je da su pretekli Srbiju u borbi za deveto mesto na svetskoj rang listi koje je poslednje koje vodi na Olimpijske igre u Parizu.

Doduše, vredi napomenuti da imaju samo sedam bodova više od ''orlova'' tako da nemaju pravo na opuštanje i ne smeju sebi da dozvole opuštanje i ''kikseve'' protiv slavijih reprezentacija što Iran svakako jeste.

Iranci više nemaju kvalitet da se takmiče na ozbiljnom nivou, a to se najbolje videlo na njihovim utakmicama sa Srbijom (1:3) i Italijom (0:3).

Kuba je daleko kvalitetnija ekipa, momentum je na njenoj strani i sve sem njihove rutinske pobede bilo bi veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: Kuba - Iran hendikep setova (-1,5) (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)