SPEKTAKULARAN DOČEK: Ovako se slavila Evropa u Kragujevcu (FOTO)

V. Hadžić

26. 05. 2024. u 00:52

Nikada Kragujevac nije ovako dočekao svoje sportiste! Kragujevčani su svom klubu, koji je prvi put u istoriji izborio plasman u neko evropsko takmičenje, priredili doček za pamćenje.

СПЕКТАКУЛАРАН ДОЧЕК: Овако се славила Европа у Крагујевцу (ФОТО)

Foto : V. H.

Masa ljudi u Kragujevcu čekala je noćas na glavnom gradskom trgu da se fudbaleri Radničkog 1923 i stručni štab vrate iz Beograda gde su igrali  poslednju utakmicu 37.kola Superlige sa Partizanom, koja je završena nerešenim rezultatom 2:2. Bili su "crveni" jako blizu osvajanja sva tri boda u Humskoj, imali u jednom trenutku i prednost od dva gola, ali su onda doživeli totalno pomračenje dozvolivši "crno-belima" da za samo sedam minuta neutrališu zaostatak.

FOTO: V.H

Ipak, Radnički  je osvajanjem petog mesta na kraju prvenstva izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije. "Crveni" će takmičenje započeti u drugoj rundi kvalifikacija, gde će biti nepovlašćeni na žrebu.

Žurka u Kragujevcu počela je još ujutru i trajala je do duboko u noć. Prenos utakmice gledao se na video bimu i slavili golovi, dok se na ražnju okretao, ni manje, ni više nego ceo vo.

FOTO: V.H

Na bini su nastupale  grupe Trajb i Rok, Katarina Bogdanović i Vanja Mirković, Čipi Iz Osvajača i Dejan Cukić. Bakljama i vatrometom dočekan je autobus sa igračima.

-Drago mi je da vidim ovoliki broj navijača koji su nas dočekali i tek sam sada postao svestan šta smo sve napravili, jer valja ovo doživeti pa to razumeti. Bio sam tužan nakon utakmice sa Partizanom, jer smo hteli da budemo četvrti na tabeli, samo 15 minuta nas je delilo od toga, ali ponosan sam na moje  igrače i na navijače i zahvalan Kragujevčanima koji su nam  priredili ovakav doček. Siguran sam da će igrači ovo veče zauvek pamtiti i da su ovo neki od najlepših trenutaka u njihovim karijerama – rekao je Feđa Dudić, šef stručnog tima FK Radnički 1923.

FOTO: V.H

Radnički će, prema nekim najavama, utakmice u Ligi konferencije igrati na novom stadionu u Leskovcu.

FOTO: V.H

BONUS VIDEO: LESKOVAC SPREMAN ZA UTAKMICU REPREZENTACIJE: Duel sa Bugarskom ući će u anale grada na Veternici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)