ARSENAL ODRŽAVA KORAK ZA LIDEROM: ''Galebovi'' se bore za Evropu

V.M.

14. 05. 2023. u 11:31 >> 11:31

''TOBDžIJE'' će ugostiti Brajton u utakmici 36. kola Premijer lige.

АРСЕНАЛ ОДРЖАВА КОРАК ЗА ЛИДЕРОМ: Галебови се боре за Европу

FOTO: AP/Tanjug

Post od 19 godina bez titule će se izgleda nastaviti za Arsenal koji ulaskom u samu završnicu sezone ima bod manje od Mančester sitija koji je odigrao meč manje od njega. Sa druge strane, Brajton se nalazi usred borbe za Evropu i nada se da može po prvi put u svojoj istoriji da se plasira u neki od evro-kupova (Ligu Evrope ili Ligu konferencija).

''Tobdžije'' su vezale dve bitne pobede, prvo su savladale Čelsi sa 3:1, a nakon toga su odnele tri boda sa ''Sent Džejmsis parka'' trijumfom od 0:2. Ipak katastrofalna forma iz aprila (pobeda i poraz uz tri remija) će ih po svemu sudeći koštati titule.

Sve što je preostalo Arsenalu je da slavi na svojim utakmicama i da se nada da Mančester siti može kiksirati dva puta u četiri utakmice usred gustog rasporeda (igraju polufinale Lige šampiona sa Realom).

Što se tiče Brajtona, on je doživeo pravi šamar preko nedelje od strane Evertona koji ga je ponizio na ''Ameksu'' kada je na semaforu posle 90 minuta stajalo 1:5. To je bila osveta ''karamela'' koje su ''galebovi'' istim rezultatom savladali na ''Gudisonu'' u prvom delu sezone.

Gost je u dosta solidnoj formi, na poslednjih deset utakmica pokupio je 17 bodova i nalazi u borbi za plasman u Evropu. Trenutno je osmi na tabeli i zaostaje dva boda za Vilom i Totenhemom koji dele šesto i sedmo mesto, a daleko nije ni Liverpul koji ima pet poena viška. Ono što je najveća prednost za goste je to što su odigrali dva ili tri meča manje od pomenutih timova i imaju odličnu priliku da zauzmu neko od prvih sedam mesta.

Na prvom ovosezonskom duelu današnjih rivala slavio je Arsenal rezultatom 2:4.

U redovima domaćina neće biti Salibe, Elnenija, Tomijasua i Zinčenka.

Što se tiče Brajtona on u prestonicu dolazi bez Lalane, Lamptija, Marča, Vebstera i Sarmijenta.

Danas očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, ova dva tima su napadački raspoložena (Arsenal dao 83, naspram 63 gola Brajtona) i verujemo da će biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,79)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”