SRPSKI DERBI U SERIJI A: Naš trio iz Firence dočekuje novopečenog reprezentativca

O. M.

14. 05. 2023. u 10:15 >> 10:15

FUDBALERI Fiorentine dočekuju Udineze u 35. kolu italijanske Serije A.

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Наш трио из Фиренце дочекује новопеченог репрезентативца

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Ljubičasti iz Firence predvode grupu timova koja je skupila po 46 bodova i deli od osmog do 12. mesta. Tu je i Udineze, odmah ispod ekipe Vinčenca Italijana. To osmo mesto ne obećava plasman u evro-kupove naredne sezone, ali postoji više scenarija po kojima bi moglo da donese kvalifikacije za Ligu konferencija. Jedan od njih je da Milan ili Inter osvoje Ligu šampiona a završe na petom mestu na tabeli Serije A, drugi je da Roma osvoji ligu Evrope, a završi prvenstvo na sedmom mestu na kojem trenutno i jeste.

Za razliku od Udinezea, kome je jedan od ovih scenarija poslednja nada da se domogne Evrope naredne jeseni, Fiorentina ima još dve opcije da izbori Ligu Evrope: ili kao osvajač Kupa Italije, u kome je stigla do finala gde je čeka duel sa Interom ili kao osvajač Lige konferencija. Ova druga varijanta je do pre nekoliko dana bila verovatnija, ali se posle prve utakmice polufinala protiv Bazela ispostavilo da neće bit ibaš tako lako osvojiti evropski trofej.

Viola je izgubila sa 2:1 na svom terenu od švajcarskog predstavnika iako je posle prvih 45 minuta imala vođstvo. Kabral je doneo prednost domaćinu u 24. minutu, preokret je najavio Diuf u 71, a šok  na stadionu ''Artemio Franki'' izazvao je u trećem minutu nadoknade vremena Amduni.

Udineze je prošlonedeljnom pobedom od 2:0 nad Sampdorijom poslao ekipu Dejana Stankovića  u Seriju B, a sebi produžio nadu da može do ovog osmog mesta. To bi bio solidan rezultat za "zebre" čak i u slučaju da se ne plasiraju u Ligu konferencija, jer bi označio prvi put posle deset sezona da ekipa završi prvenstvu u gornjoj polovini tabele. prošle godine, Udineze je bio 12.

''Zebre'' nisu pobedle u gostima od marta meseca, a takođe više od dva meseca nisu vezale dva trijumfa u prvenstvu, iako su tokom sezone znale da vežu i šest. Bilo je to tokom avgusta i septembra, kada se i Fiorentina našla na spisku pobeđenih ekipa. Gost je pobedio"ljubičaste" sa 1:0 na ''Frijuliju'', golom Beta. Udineze je bio ubedljiv protiv Fiorentinena Artemio Frankiju u Firenci, kada su se poslednji put sastali, bilo je 4:0 prošlog aprila.

Od srpskih fudbalera u Fiorentini za meč protiv Udinezea samo je Nikola Milenokvić siguran za mesto u stratnih 11. Aleksa Terzić bi moga oda zameni Kristijana Biragija na levom boku, a nastup Luke Jovića zavisi od odluke trenera Italijana da li da odmara Kabrala pred revanš u Bazelu.

S druge strane, novopečeni srpski reprezentativac iz redova Udinezea  Lazar Samardžić očekuje se u timu "zebri".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)