JUVENTUS BEZ SRPSKOG DVOJCA PROTIV FENJERAŠA? ''Stara dama'' vraća novajliju u Seriju B

O. M.

14. 05. 2023. u 09:50

JUVENTUS dočekuje Kremoneze u utakmici 35. kola italijanske Serije A.

ЈУВЕНТУС БЕЗ СРПСКОГ ДВОЈЦА ПРОТИВ ФЕЊЕРАША? Стара дама враћа новајлију у Серију Б

FOTO: Tanjug/AP

"Bjankoneri" su se konsolidovali posle dva poraza u Seriji A, od Sasuola i Napolija, vezali su dve pobede, nad Lećeom i nad Atalantom. Ovom drugom su praktično izbacili "boginju provincije" iz trke za plasman u Ligu šampiona, pa su im na tom fronut ostali "samo" Lacio, Inter i Milan, za tri preostala mesta, pošto je jedno rezervisano za šampiona Napolija.

Imaju Dušan vlahović i Filip kostić i "plan B" kada je u pitanju plasman u elitno klupsko takmičenje na Starom kontinetu, a to je ulazak na "mala vrata", osvajanjem Lige Evrope. Ishod prvog polufinalnog meča protiv Sevilje ne daje prostora za preveliki optimizam, a još manje za opuštanje, pošto je "stara dama" tek u sudijskoj nadoknadi uspela da izjednači na svom stadionu protiv španske ekipe.

Zato ne treba da bude iznenađenje ako trener Juventusa Masimilijano Alegri protiv nejakog Kremonezea izvede neki kombinovani sastav u cilju odmaranja ključnih igrača pred revanš na stadionu ''Ramon Sančez Pishuan''.

Kremoneze u ovu utakmicu ulazi sa mačem iznad glave. Iako je tim ostao neporažen u poslednja tri kola i dalje je najozbiljniji kandidat da se priključi Sampdoriji u pakovanju kofera za Seriju B. Nema mnogo vremena ni prostora za kalkulacije, jer je "sigurna luka" udaljena šest bodova, a u opticaju do kraja prvenstva je 12.

Prva prepreka na putu do opstanka je ona koju "tigrovi" nisu preskočili tačno sto godina - Kremoneze je poslednji put savladao Juvnetus 1923. godine, u vreme stare Prima divizije. Osim toga, ove sezone je u gostima ostvario samo jednu pobedu uz osam remija i sa 11 bodova je 17. klub po uspešnosti.

Dušan Vlahović je protiv Atalante potvrdio da je golgeterska kriza u kojoj je bio od utakmice sa Salernitanom definitnivno završena. Pošto je bio strelac i protiv Lećea, danas će imati priliku da prvi put postigne gol na tri uzastopne utakmice u Seriji A otkad je došao u Juventus iz Fiorentine.

Naravno, pod uslovom da Alegri ne odluči da ga odmori za revanš u Sevilji. Ako ne bude igrao menjaće ga verovatno Arkadijuš Milik, dok bi Filip kostić mesto mogao da ustupi tinejdž-senzaciji iz Engleske, Samjuelu Iling-Džunioru koji se protiv Atalante pridružio Vlahoviću na listi strelaca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić