BAJERN NA "VEZERU" KAO KOD KUĆE: Verder 18 utakmica bez pobede na svom terenu

O.M.

06. 05. 2023. u 09:10

ŠAMPION Nemačke i lider prvenstva, Bajern, gostuje Verderu u 31. kolu Bundeslige.

БАЈЕРН НА ВЕЗЕРУ КАО КОД КУЋЕ: Вердер 18 утакмица без победе на свом терену

FOTO: Tanjug/AP

Bavarci su se pobedom protiv Herte vratili na prvo mesto, jer Borusija iz Dortmunda nije uspela da pobedama nad ekipama sa dna tabele, Štutgartom i Bohumom, iskoristi ranije kikseve velokog rivala, u duelima sa Majncom (1:3) i Hofenhajmom (1:1).

Dortmund sutra dočekuje ekipu Volfsburga i nadaće se da će Verder danas "zapeti" protiv Bajerna a ako "zeleni" ostanu neporaženi "crno-žuti" će dobiti novu priliku da preuzmu prvu poziciju. 

Verderu je ovo prva sezona po povratku u Bundesligu i kako sada stvari stoje uspeće ekipa iz Bremena da očuva status.Trenutno je 12, sa 35 bodova, a to je brojka koja je bila dovoljna za opstanak svake godine od uvođenja baraža. Mogla je ekipa sa Vezera da ima i cela tri boda više da u poslednjoj utakmici nije ispustila prednost, primivši dva gola od Šalkea u 81. i 93. minutu.

Ovako će izabranici Olea Vernera malo gledati i u dvoriše Bohuma i Šalkea i nadati se da ove dve ekipe neće pobediti sve do kraja jer bi u tom slučaju Verder morao da ostvari bar dve pobede što ne bi bilo lako jer posle Bajerna protivnici će im biti Lajpcig i Union Berlin, uz keln koji nije toliko opasan ali nije ni za potcenjivanje.

Činjenica da će "jarčeve" ugostiti na Vezeru ne ohrabruje mnogo navijače zeleno-belih jer je Verder najlošiji domaćin sa samo 16 bodova, a uz Volfsburg su jedina ekipa koje je uspešnija na strani nego kod kuće.

Verder će se boriti protiv veoma neugodne tradicije jer na Vezeru ima 12 bundesligaških poraza u nizu od Bajerna, a današnjeg gosta nije pobedio u 18 uzastopnih duela na svom stadionu računajući sva takmičenja. prošle godine Bajern je ovde slavio golovima Leona gorecke, Serža Gnabrija i Roberta levandovskog dok je počasni pogodak za domaćina postigao danas povređeni Niklas Fulkrug.

U prvom delu ove sezone Bajern je sa 6:1 deklasirao Verder. Het-ztrik postigao je Gnabri, a u strelce su se upisali i Gorecka, Džamal Musijala i Matis Tel. Pobeda bi bila još ubedljivija da je Šupo-Motan realizovao jedanaesterac.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ: Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

"ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ": Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

RASTALI su se Novak Đoković i Goran Ivanišević posle pet godina saradnje i skrajnuli sve teniske vesti u stranu. Ko će biti Đokovićev novi trener, gde je "puklo" između njega i Gorana, pitanja su koja poslednja dva dana uglavnom zaokupljuju pažnju javnosti... Međutim, Novak za sada nastavlja u istom ritmu i nastavlja sa prirpemama za sezonu na šljaci koja za najboljeg tenisera planete započinje učešćem na mastersu u Monte Karlu (od 7. do 14. aprila).

28. 03. 2024. u 15:13

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)