GRADSKI DERBI U LONDONU: ''Pevci'' i ''orlovi'' vole da igraju na golove

V.M.

06. 05. 2023. u 08:24

TOTENHEM dočekuje Kristal palas od 16 časova.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ЛОНДОНУ: Певци и орлови воле да играју на голове

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u ozbiljnom padu forme, osvojio je samo jedan bod u protekla četiri kola i u završnici prvenstva ga očekuje velika borba za plasman u Evropu.  Sa druge strane, povratak Roja Hodžsona na klupu je doneo dosta toga dobrog Palasu koji je slavio na četiri od prehtodnih šest ligaških susreta i popeo se na 11. mesto na tabeli.

Pre tri kola Totenhem je doživeo blamažu na ''Sent Džejms parku'' kada  je izgubio sa 6:1 od Njukasla i delovalo je da će se slično dogoditi na ''Enfildu'' proteklog vikenda kada je posle 15 minuta bilo 3:0 za Liverpul, ipak izabranici Rajana Mejsona su se rezultatski vratili u meč golovima Kejna, Sona i Ričarlisona (kojem je to bio prvi gol u Premijer ligi u dresu ''pevaca''), ali to nije bilo dovoljno za bod jer je Žota u nadoknadi vremena nakon kiksa Lukasa Mure postavio konačnih 4:3.

Rajan Mejson je nahvalio igru svojih igrača, ali rezultat nije bio zadovoljavajući. Veliki problem današnjeg domaćina je igra u odbrani, Totenhem je na poslednja četiri susreta primio šokantnih 15 golova i mladi stručnjak će ozbiljno morati da poradi na tome.

''Pevci'' igraju solidno kod kuće ove sezone, na 17 utakmica osvojili su 34 boda i moraće da nastave da kupe poene na svom terenu ako žele da zadrže sedmo mesto koje trenutno zauzimaju ili napreduju na tabeli.

Kristal palas očekuje mirna završnica prvenstva. ''Orlovi'' su prebacili magičnu cifru od 40 bodova i neće imati nikakvih problema sa opstankom u ligi. Sve se promenilo na bolje od kada je Hodžson zamenio Vijeru na klupi, što se i videlo proteklog vikenda kada je u goleadi Palas savladao Vest hem sa 4:3.

Gost takođe ima dosta defanzivnih problema i na poslednjih deset ligaških utamica samo je dva puta uspeo da ne primi gol.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Totenhem je rutinski slavio na ''Selhurst parku'' sa 0:4, koliko Palasu ne leži gostovanje ''pevcima'' govori podatak da je na poslednjih sedam poseta ''Totenhem hotspur stadionu''/''Vajt hart lejnu'' doživeo sve poraze, a posledu pobedu upisao je 2016. u okviru FA kupa.

U redovima domaćina neće biti Ljorisa, Sesenjona, Bentankura, Bisume, Emerson Rojala i potencijalno Olivera Skipa, dok će na komšijskom derbiju Hodžson biti lišen usluga Ahmade, Fergusona, Tomkinsa i Mekartura.

Na poslednjih pet duela ovih timova viđeno je 17 golova i verujemo da će danas nastaviti u tom ritmu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)