SITI CEMENTIRA PRVO MESTO: Lids doveo majstora za opstanke na klupu

V.M.

06. 05. 2023. u 08:40

''GRAĐANI'' će ugostiti ''paunove'' u okviru 35. kola Premijer lige.

СИТИ ЦЕМЕНТИРА ПРВО МЕСТО: Лидс довео мајстора за опстанке на клупу

FOTO: AP/Tanjug

Siti je preko nedelje rutinski savladao Vest hem sa 3:0, a sve je bilo u znaku Erlinga Holanda koji je postigao svoj 35. premijerligaški gol i tako oborio rekord po broju postignutih pogodaka u jednoj ligaškoj sezoni. Pored njega u listu strelaca upisali su se Ake i Foden čiji je gol bio Sitijev hiljaditi u eri Pepa Gvardiole. Potpuno je drugačija situacija u Lidsu koji je ponovo zamenio trenera. Nakon dva i po neuspešna meseca na klupi sa Havijem Garsijom, doveden je ekspert za opstanke Sem Olardajs.

Mančester siti igra jednu od najimpresivnijih sezona u eri Pepa Gvardiole i ima odličnu priliku da osvoji drugu tripletu u istoriji engleskog fubala. Prvi je na tabeli sa bodom više i odigranom utakmicom manje od Arsenala, očekuje ga finale FA kupa sa Junajtedom dok će u utorak ukrstiti koplja sa Realom u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

''Građani'' su u fantastičnoj formi, neporaženi su na 19 utakmica u kojima su ostvarili čak 16 pobeda uz tri odigrana remija. Holand i družina su ubedljivo najbolji domaćini u Premijer ligi i na 17 odigranih utakmica na ''Etihadu'' osvojili su impresivnih 46 bodova.

Sa druge strane, Lids je u katastrofalnom ritmu. Na poslednjih pet utakmica osvojio je samo bod i nakon blamirananja na ''Vitalitiju'' prošle nedelje (poraz od Bornmuta 4:1), uprava je odlučila da je vreme za novu rokadu na klupi.

Sem Olardajs preuzima deveti premijerligaški klub u svojoj bogatoj dvadesetdevetogodišnjoj karijeri. Ovo će mu biti prvi posao nakon dve godine pauze, a zaniljmivo je da mu je poslednji meč na čelu bio upravo na ''Eland roudu'' kada je sa VBA izgubio od Lids rezultatom 3:1 i tako doživeo prvo ispadanje iz Premijer lige u svojoj karijeri.

''Paunovi'' su trenutno prvi tim iznad zone ispdanja, jer imaju bolju gol-razliku od Notingema koji je ispod crte, a popularni ''Big Sem'' veruje da će njegovoj ekipi biti potrebno barem šest bodova da opstane i nije isključio mogućnost iznenađenja na ''Etihadu'' od 15 časova.

Siti je vezao tri pobede protiv Lidsa a gol-razlika na tim utakmicama je impresivnih 14:1 u korist ''građana''.

Gvardiola ima skoro čitav roster na raspolaganju sem Kevina de Brujnea koji je pod znakom pitanja, Španac je izjavio da njegova ekipa ne pati od umora, ali biće zanimljivo videti da li će se odlučiti za neke rotacije pred veoma bitan meč sa Realom za tri dana,

Olardajs na svom debiju neće moći da računa na Adamsa, Dalasa i Sinisteru.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)