SPEKTAKL NA ''OLIMPIKU'': Preporođeni Inter dolazi na noge uzdrmanoj Romi

V.M.

06. 05. 2023. u 08:55

BORBA za ligu šampiona se nastavlja u prestonici od 18 časova.

СПЕКТАКЛ НА ОЛИМПИКУ: Препорођени Интер долази на ноге уздрманој Роми

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Veliki broj povreda i manjak koncentracije u ključnim delovima utakmica glavni su razlozi pada ''vučice'' na sedmo mesto na tabeli, ipak izabranici Žozea Morinja sve to mogu izbrisati pobedom na danšnjem susretu koji bi ih u potpunosti vratio u borbu za Ligu šampiona. Što se tiče Intera, on je ubacio u petu brzinu. Pored plasmana u polufinale Lige šampiona vezao je tri ligaške pobede i zauzeo četvrto mesto na tabeli koje vodi u najeltinije evropsko takmičenje iduće sezone.

Delovalo je da će Roma osvojiti tri boda proteklog vikenda u velikom derbiju povela protiv Milana u 94. minutu pogotkom Ejbrahama, ali Salemakers je zatresao mrežu tri minuta kasnije i doneo važan bod ''rosonerima''. Nakon toga, pre par dana ''vučica'' je takođe povela protiv Monce pogotkom El Šaravija, ali Kaldirola je poravnao i postavio konačnih 1:1.

Nije česta pojava da ekipe Žozea Morinja dva puta prosipaju prednost u bitnim utakmicama, ali veliki broj povreda ključnih defanzivaca poput Smolinga je veliki udarac za njegov tim i Portugalac je izjavio da ništa ne zamera svojim igračima koji daju sve od sebe.

Roma ima isto bodova kao Atalanta i Milan koji su ispred nje na tabeli, ali gol-razlika je trenutno drži izvan plasmana u Evropu. Koliko je bitka za plasman u evro-kupove ujednačena govori podatak da Inter ima samo dva boda više od ''đalorosa'' koji pobedom mogu da se vrate u sam vrh tabele.

Inter je u fantastičnom ritmu, posle pobeda protiv Empolija i Lacija, ''neroazuri'' su preko nedelje u dominantnom stilu savladali Veronu sa 0:6, glavni akteri bili su Martinez i Džeko koji su postigli po dva pogotka.

Gosti su u pravom trenutku pronašli formu i izgledaju zastrašujuće dobro na terenu. Pored polufinala Lige šampiona u kojem će ukrstiti koplja sa Milanom, Inter se plasirao u finale Kupa Italije gde će se susresti sa Fiorentinom. Ako na to dodamo da je četa Simonea Inzagija već osvojila Superkup, imaju priliku da osvoje manje popularnu tripletu ove sezone.

Dobra vest za Morinja je povratak Matića na teren posle odrađene suspenzije, Paolo Dibala i Vajnaldum su pod znakom pitanja, a sigurno će odsustvovati Smoling, Kumbula, Ljorente i Zeki Čelik koji je isključen protiv Monce. U redovima gosta neće biti Dalbera, Gosensa i Škrinjara.

Inter je vezao četiri uzastopne pobede protiv Rome sve do prvog ovoseznskog duela kada su Smoling i Dibala predvodili iznenađenje ''đalorosa'' na ''Đuzepe Meaci'' (1:2).

Verujemo da će razigrani napad Intera biti previše za oslabljenu odbranu ''vučice''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024