"ROSONERI" I DALJE U KRIZI: Lacio samouveren dolazi na "San Siro"

O.M.

06. 05. 2023. u 13:06 >> 13:06

TRKA za šampionsku titulu u Italiji je završena u četvrtak veče kada je Napoli remijem u Udinama overio treći naslov, ali borbe za preostala tri mesta koja vode u Ligu šampiona nastavljaju se ovog vikenda. U direktnom duelu sastaju se Milan i Lacio.

РОСОНЕРИ И ДАЉЕ У КРИЗИ: Лацио самоуверен долази на Сан Сиро

FOTO: Profimedia

"Rosoneri" dočekuju Lacijale u 34. kolu sa ciljem da smanje zaostatak za trenutno drugoplasiranom ekipom, sa šest na tri boda. Iako je Milan neporažen u poslednjih šest kola, a Lacio za to vreme pretrpeo dva poraza, "nebeskoplavi" su u poslednja dva meseca osvojili osam bodova više. To treba da zahvale velikom broju remija koje je Milan odigrao. 

Čak četiri od poslednjih pet utakmica izabranici Stefana Piolija odigrali su nerešeno, uključujući i poslednji sa "davljenikom" Kremonezeom (1:1) u kome je bod "iščupao" Žunior Mesijas u trećem minutu nadoknade vremena. Taj remi iskoristio je još jedan rival za plasman u Ligu šampiona, Atalanta, koja se trijumfom nad Specijom bodovno izjednačila sa Milanom i pretekla ga na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici. Da je Roma zadržala prednost u Monci (1:1), Milan bi pred ovaj meč bio sedmi, van pozicije koja vodi u evropske kupove na kraju sezone.

Mnogi za kiks protiv Kremonezea krive trenra Pijalija, ali treba imati u vidu da Milan osim završnih borbi u Seriji A očekuje i dvomeč polufinala Lige šampiona protiv gradskog rivala Intera. Osim toga, uvidevši da stvari ne idu po planu, Pijoli je u igru uveo Olivijea Žirua, Rafaela Leaa i Sandra Tonalija, a kasnije i strelca izjednačujućeg pogotka, dok je celo drugo poluvreme u igri proveo Rade Krunić, ali to je sve bilo dovoljno samo za bod. 

Odlazeći ili bolje napisati sada već bivši šampion Italije do kraja prvenstva igraće i derbi sa Juvenstusom kao i tri meča sa ekipama koje su u borbi za opstanak, Veronom, Specijom i Sampdorijom. 

U prvom delu sezone Lacio je savladao ekipu svog bivšeg trenera sa 4:0, a strelac prvog pogotka na utakmici bio je srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić. Iako rezultat ove utakmice ne sugeriše tako, timovi su u ovoj utakmici bili gotovo izjednačeni u svim parametrima osim u učinku golmana. Ciprijan Tatarušanu nije uspeo da zaustavi nijedan udarac fudbalera Lacija, zbog čega se nedugo posle ove utakmice i preselio na klupu.

Pobeda Lacija od 2:0, golovima Felipea Andersona i Tome Bašića, sredinom nedelje samo je privremeno, za jedan dan, odložila promociju Napolija u novog šampiona, ali je održala "nebeskoplave" na drugom mestu sa bodom više od Juventusa koji je takođe pobedio (Leće 2:1). Sergej je igrao od 45. minuta pošto je zbog povrede teren napustio Matijas Vesino koji je pod znakom pitanja i za današnji derbi.

U redovima Milana neće biti samo Tomaza Pobege i Zlatana Ibrahimovića zbog povreda, tako da Stefano Pioli nema mnogo kadrovskih problema.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,67) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)