ATLETIKO MADRID SE NADA NASTAVKU DOBRE FORME: Betis bi da uhvati priključak za vodećom četvorkom

V.M.

02. 04. 2023. u 11:15

''JORGANDžDžIJE'' dočekuju izabranike Mauela Pelegrinija na stadionu ''Vanda Metropolitano'' od 21:00.

АТЛЕТИКО МАДРИД СЕ НАДА НАСТАВКУ ДОБРЕ ФОРМЕ: Бетис би да ухвати прикључак за водећом четворком

Foto: Tanjug

Obe ekipe su bile u odličnom ritmu pre pauze. Na poslednjih pet ligaških utakmica Atletiko je ostvario četiri pobede uz remi, dok je Betis upisao tri trijumfa i dva puta je delio bodove. Domaćin je trenutno treći na tabeli sa 51. osvojenim bodom, ''zeleno-beli'' imaju šest poena manje i zauzimaju peto mesto, dok je između njih Sosijedad sa 48 bodova, tako da će bitka za mesta koja vode u Ligu šampiona biti veoma zaniljmiva.

Atletiko je nanizao tri pobede pre pauze za koju se može reći da mu nije došla u dobrom trenutku. Redom je bio bolji Sevilje, Đirone i Valensije (6:1, 0:1, 3:0) i nada se da može da produži taj niz nakon dve nedelje odmora.

Izabranici Čola Simeonea će ostati bez trofeja ove sezone jer je vodeća Barsa na prevelikih plus 17, a što se tiče Lige šampiona i kupa tu su uspali u grupnoj fazi, odnosno četvrtfinalu i sada im preostaje samo da sačuvaju mesto koje vodi u najeltinije everopsko takmičenje iduće sezone.

Sa drgue strane, Betis je u poslednjem kolu pred pauzu savladao Majorku sa 1:0 golom Borhe Iglesijasa kojem je to 12. pogodak ove sezone i nalazi se na četvrtom mestu liste strelaca La lige.

Andalužani već par godina igraju jako dobar fudbal pod Manuelom Pelegrinijem ali nikako da se domaknu plasmana u Ligu šampiona. Ove sezone imaju jako dobru priliku za to i veliku bitku vodiće se četvrtoplasiranim Sosijedadom koji je nakon slabih igara ponovo pronašao dobru formu.

Što se tiče međusobnih duela u skorijoj istoriji prednost ima Atletiko koji je na poslednjih deset obračuna ovih ekipa slavio sedam puta, viđena su dva remija, dok je Betis upisao samo jedan trijumf.  Stvar je još gora po gosta ako pogledamo samo utakmice u Madridu, poslednji put kada su ''zeleno-beli'' odneli tri boda iz prestonice bilo je davne 2011. godine kada su pobedili sa 0:2.

Simeone neće moći da računa na Mandavu i Depaja, a pod znakom pitanja je Reguilon.

Manuel Pelegrini ima velikih problema sa izostanicma, nema na raspolganju nosioce igre Fekira i Kanaljesa, a meč će zbog susepnzije propustiti i Guardado.

Očekujemo jedan tvrd meč sa malo pogodaka što je često slučaj kada igraju ovi timovi jer je samo jednom na poslednjih pet međusobnih duela palo više od dva gola.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)