STANKOVIĆEVA SAMPDORIJA NEMA PRAVA NA KIKS: Roma se sa tri boda vraća u sam vrh tabele

V.M.

02. 04. 2023. u 17:33 >> 17:33

OBRAČUN bivših prvaka Italije odigraće se na ''Olimpiku'' od 18 časova.

СТАНКОВИЋЕВА САМПДОРИЈА НЕМА ПРАВА НА КИКС: Рома се са три бода враћа у сам врх табеле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Roma je doživela tri poraza u poslednja četiri kola i pauza je došla u pravo vreme za Morinjovu četu koju očekuje velika borba za plasman u Ligu šampiona u nastavku prvenstva. Sa druge strane, Stankovićevi izabranici su upisali bitnu pobedu protiv Verone u prošlom kolu, ali i dalje zaostaju velikih devet bodova za Specijom koja je prva ekipa iznad zone ispadanja i Sampi će biti jako teško da obezbedi opstanak u Seriji A iz koje nije ispala punih 20 godina.

''Vučica'' je u poslednjoj utakmici pred pauzu pretrpela poraz od Lacija u ''Derbi dela Kapitale'', veliki razlog za to bilo je isključenje Ibanjeza koji je dobio dva žuta kartona već u prvih pola sata igre. Prednost Laciju doneo je Zakanji, Roma je poravanala autogolom Kasalea, ali gol je poništen zbog ofsajda Manćinija i na kraju je ''nebeskoplavi'' deo Rima slavio.

''Đalorosi'' su trenutno šesti na tabeli, zaostaju samo bod za četvroplasiranim Milanom i imaju odličnu priliku da protiv fenjeraša prekinu niz loših igara i zauzmu neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Izabranici Žozea Murinja takođe dobro nastuapaju u Ligi Evrope u kojoj su dogurali do čevrtfinala u kojem će se u reprzizi prošlogodišnjeg finala Lige konferencija sastati sa Fejenordom.

Stankovićeva Sampdorija je pod velikim pritiskom i bukvalno bi gotovo na svih 11 preostalih utakmica morala da ostvari pozitivne rezultate kako bi opstala u ligi. Kao što smo već napomenuli zaostaje devet bodova za Specijom, a zadatak opstanka izgleda još teže ako na to dodamo da je gost ostvario samo tri pobede u dosadašnjem toku prvenstva i osvojio mizernih 15 poena.

U poslednjem kolu Sampa je ostvarila vrednu pobedu savladavši direktnog rivala za opstanak, Veronu, sa 3:1 golovima Manola Gabijadinija i Zanolija.

Morinjo ima velikih problema sa izostancima i danas neće moći da računa na Kristantea, Ibanjeza, Manćinija Kumbulu, Karsdorpa i Darboa.

Sa druge strane, bivši trener Crvene zvezde je lišen usluga Kontija, Nujtinka i Puseta.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, obe ekipe moraju da idu na tri boda, verujemo da će biti dosta šansi, Romina odbrana je poprilično desetkovana i zbog toga očekujemo da oba tima postignu po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,30)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)