PSŽ OVERAVA TITULU NA ''PARKU PRINČEVA'': Lion pokušava da se plasira u Evropu

V.M.

02. 04. 2023. u 09:40

PRVACI Francuske dočekaće četu Lorana Blana u poslednjoj utakmici nedeljnog programa Lige 1.

ПСЖ ОВЕРАВА ТИТУЛУ НА ПАРКУ ПРИНЧЕВА: Лион покушава да се пласира у Европу

FOTO: Tanjug/AP

Parižani večeras imaju odličnu priliku da iskoriste kiks Marselja koji je u petak podelio bodove sa Monpeljeom i pobedom mu pobegnu na verovatno nedostižnih plus devet. Sa druge strane, Lion igra promenljivo ove sezone, trenutno je deseti na tabeli i pokušaće da se u završnici prvenstva priključi borbi za neko od mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

PSŽ je ispao iz Kupa Francuske i Lige šampiona, tako da mu je od takmičenja ostalo samo francusko prvenstvo. Bio je u seriji od četiri vezane ligaške pobede, ali je pred samu pauzu izgubio od Rena na ''Parku prinčeva'' sa 0:2 i tako dozvolio Marselju da mu priđe na zaostatak od sedam bodova.

Ipak, Parižani su i dalje veliki favoriti za titulu i ako bi uspeli da je osvoje bili bi jedini klub u istoriji franckskog fubdala sa 11. titula prvaka države. Trenutno su na deset i taj rekord dele sa još Marseljom i drugoligašem Sent Etjenom.

Lion je neporažen na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Nakon što je savladao Anže i Grenobl, gost je zapao u seriju remija i vezao je tri nerešene utakmice u prvenstvu. Redom je delio bodove sa Lorijenom, Lilom i Nantom. Izabranici Lorana Blana zaostaju devet bodova za Renom koji se nalazi na petom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu i moraju da podignu formu u završnici prvenstva kako bi prišli samom vrhu tabele.

Nekadašnji prvak Francuske će spas sezone tražiti u Kupu Francuske. Dogurao je do polufinala u kojem se sastaje sa Nantom i ima odličnu šansu da podigne trofej nakon posta dugog deset godina.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima PSŽ koji je na poslednjih deset susreta slavio sedam puta, takođe su viđene dve pobede Liona kao i jedan remi.

Trener domaćina, Kristof Galtije, neće moći da računa na Kimpembea, Ramosa, Nejmara, Solera i Mukijelea.

Što se tiče gosta, Loran Blan je lišen usluga Gustoa, a pod upitnikom je nastupa Kakerea.

Očekujemo da PSŽ rutinski odradi posao pred svojim navijačima i tako napravi veliki korak ka rekordnoj 11. tiulu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati