UNION BERLIN TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Ajntraht želi da se umeša u borbu za Ligu šampiona

O. M.

19. 03. 2023. u 09:45

UNION BERLIN dočekuje Ajntraht iz Frankfurta u jednom od dva ovonedeljna derbija 25. kola nemačke Bundeslige.

УНИОН БЕРЛИН ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Ајнтрахт жели да се умеша у борбу за Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Novi težak posao za "gvozdene" iz Kepenika, kojima su kola krenula nizbrdo posle poraza od minhenskog Bajerna. Od tada, vezali su dva remija u Bundesligi i ispali od belgijskog imenjaka u Ligi Evrope (3:3, 0:3). Union Berlin je odigrao nerešeno 1:1 u svom poslednjem meču Bundeslige protiv Volfsburga, produživši svoj niz bez pobeda na četiri. Bavarci su to iskoristili da sa tri pobede pobegnu na plus sedam i verovatno izbace Union iz trke za "salataru", mada ne treba još otpisati četu Ursa Fišera.

Ekipa iz Frankfurta je odigrala nerešeno 1:1 protiv Štutgarta. Ajntraht je šesti sa pet bodova zaostatka za Unionom i isto toliko za Frajburgom koji ima teško gostovanje u Majncu, pa bi trijumf u ovom meču "orlove" koji već tri kola ne znaju za pobedu, možda i pomalo neočekivano uveo u trku za mesto koje bi ih i naredne sezone odvelo u Ligu šampiona, iz koje su ispali tokom sedmice od "strašnog" Napolija.

Sedmoplasirani Majnc ima četiri boda zaostatka za orlovima i nada se da i on može da se umeša u "evropsku priču". 

Frankfurt je pobedio u poslednjem bundesligaškom okršaju sa Unionom 2:0. Mario Gece je prvi pogodio za orlove u 12. minutu a konačan rezultat postavio je Jesper Lindstrom pola sata kasnije.

Gledajući igrače koji su napravili razliku ove sezone, Union Berlin su predvodili Šeraldo Beker i Janik Haberer. Beker je vodeći strelac kluba sa sedam golova, dok je Haberer postigao dva manje.

Najefikasniji igrač Ajntrahta je Randal Kolo Muani, koji je pogodio 11 puta i nalazi se na četvrtom mestu liste strelaca Bundeslige.

U 11 Bundesligaških takmičenja na domaćem terenu ove sezone, Union Berlin je neporažen sa sedam pobeda i četiri remija. Računajući i prošlu sezonu taj niz traje od februara 2022. kada su izgubili od Majnca ili 17 mečeva bez poraza kod kuće (11 pobeda, šest nerešenih).

Frankfurt je ove sezone igrao 12 puta u gostima i skupio je 17 bodova. Najčešće je igrao nerešeno, pet puta, dok je doživeo samo tri poraza, ali već šest gostovanja ne zna za pobedu. Poslednji put su pobedili u gostima u novembru prošle godine protiv Augzburga.

Na deset od 12 gostovanja "orlova" ove sezone oba tima su postizala golove, pa bi i za nedeljni meč valjalo probati igru GG.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,78) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest