JOVIĆ OSTAJE NA KLUPI: Terzić propušta Milan zbog povrede, Milenković jedini Srbin u sastavu Fiorentine protiv šampiona?

O. M.

04. 03. 2023. u 17:26 >> 17:26

VIOLA dočekuje ekipu Milana u utakmici 25. kola italijanske Serije A.

ЈОВИЋ ОСТАЈЕ НА КЛУПИ: Терзић пропушта Милан због повреде, Миленковић једини Србин у саставу Фиорентине против шампиона?

FOTO: EPA

Skoro dva meseca, tačnije od pravoslavnog Božića i trijumfa od 2:1 nad Sasuolom, čekala je Fiorentina pobedu u Seriji A pre nego što je pobedila Veronu, golovima Baraka, Kabrala i neverovatnim Biragijevim iz slobodnog udarca sa pola terena.

U tom trijumfu ljubičastih, može se reći, učestvovao je i Luka Jović, koji je od 65. minuta igrao umesto Kabrala.

Jović je sa šest golova najbolji strelac Lige konferencija u kojoj Fiorentinu očekuje dvomeč sa Sivasporom, ali u Seriji A se srpski internacionalac još nije upisao u listu strelaca ove godine. Prema najavama sa Apenina, trener "viole" Vinčenco Italijano je i za susret sa Milanom predvideo da Luka počne sa klupe, tako da je malo verovatno da će naš fudbaler popraviti golgeterski učinak u Seriji A, gde je trenutno na tri pogotka.

Liga konferencija verovatno je i jedina nada za ljubičaste da se dokopaju Evrope i sledeće godine (osvajač ima zagarantovano mesto u Ligi Evrope), pošto je klub iz Firence trenutno 12. na tabeli Serije A, a bodovno je bliži zoni ispadanja (+11 u odnosu na 18. Veronu) nego Evropi (-13 u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.

Milan je posle serije loših rezultata, koja je započela eliminacijom od Torina u Kupu Italije, nanizao sedam mečeva bez pobede, vezao četiri trijumfa, a zanimljivo je da je i ta serija počela utakmicom protiv Torina u kojoj su "rosoneri" savladali "granatu". Poslednja u nizu bila je pobeda od 2:0 nad Atalantom, meč na kome se u dresu Milana posle osam meseci pauze pojavio Zlatan Ibrahimović.

U prvom delu sezone, na "San siru" Milan je slavio u okršaju ovih rivala sa 2:1. Poveli su rosoneri golom Rafaela Leaa, izjednačio je Barak, da bi pobedu domaćinu doneo naš Nikola Milenković, autogolom u drugom minutu nadoknade vremena.

Prošle godine na ''Artemio Frankiju'' viđen je spektakularan meč i goleada koju su sa po dva gola začinili Dušan Vlahović i Zlatan Ibrahimović.

Zanimljiv podatak za one koji nameravaju da se klade na ovaj meč - Milan je pobedio na 12 od poslednjih 13 utakmica u Seriji A kada je prvi dao gol.

U takmičarski pogon Fiorentine vraća se Nikola Milenković, ali je zato zbog povrede otpao Aleksa Terzić. Sa druge strane, Stefano Pioli će imati težak zadatak da nadomesti odsustvo Rafaela Leaa.

VEROVATNI SASTAVI:

Fiorentina: Teračano - Dodo, Milenković, Igor, Biragi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Gonzales, Kabral, Saponara
Milan: Menjon - Kalulu, Tiav, Tomori - Kalabrija, Tonali, Benaser, Ernandes - De Ketelar, Rebić - Žiru
 

NAŠ PREDLOG: UG 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)