''MADRILENJO'' SA VELIKIM ULOGOM: Real juri Barselonu a Atletiko Ligu šampiona

M.T.

25. 02. 2023. u 09:25

''KRALjEVI'' u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima.

МАДРИЛЕЊО СА ВЕЛИКИМ УЛОГОМ: Реал јури Барселону а Атлетико Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Mesec dana posle dvoboja u Kupu kralja koji je rešen u produžecima pobedom Reala, ''kraljevski klub'' dočekaće velikog gradskog rivala Atletiko na ''Santijago Bernabeu'' u derbiju 23. kola španskog šampionata od 18.30.

Posle iznenađujućeg poraza od Majorke početkom februara, Real Madrid je vezao pet pobeda u svim takmičenjima. ''Los blankosi'' su u međuvremenu osvojili Svetsko klupsko prvenstvo, dobili dve utakmice u La Ligi i napravili veliki preokret protiv Liveprula na ''Enfildu'' u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Međutim, Ančelotivjev tim je pod pod velikim pritiskom pred ovaj derbi jer na tabeli zauzima drugu poziciju sa 51. bodom, što znači da ima osam manje od vodeće Barselone i samo ga pobeda ostavlja sa šansama da ipak odbrani titulu.

Za razliku od Reala, Atletiko Madrid je na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima pretrpeo jedan poraz i to upravo od gradskog rivala u Kupu kralja. Od tada Atletiko je ostvario tri pobede uz  remi sa Hetafeom i u dobroj formi ulazi u gradski derbi. Simeoneov tim nije pobedio Real na ''Santijago Bernabeu'' još od 2016, ali će ''jorgandžije'' biti svežija ekipa jer osim La Lige nemaju evropske obaveze. Gost zauzima četvrto mesto na tabeli koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona sa 41. bodom, ali ima samo poen više od Betisa koji je trenutno peti.

Karlo Ančeloti moraće za gradski derbi da spremi tim bez Ferlanda Mendija koji je povređen, dok su se David Alaba i Rodrigo povredili u meču Lige šampiona protiv Liverpula. Naćo bi zbog toga mogao da ide na poziciju levog beka, dok bi se Federiko Valverde pomerio još napred. Dobra stvar za Real je što se u tim vraćaju Aurelijan Čuameni posle bolesti i Marijano Dijaz koji se oporavio od povrede mišića zbog koje je odsustvovao na poslednja dva meča.

Ni Dijego Simeona nije potpuno bez kadrovskih problema. Rodrigo de Pol i Tomas Lemar neće igrati za Atletiko zbog povreda, ali se u tim vraća Stefan Savić posle odrađene suspenzije i verovatno će zameniti u startnoj postavi Hose Himeneza. Paolo Barios trebalo bi da uskoči u vezni red, a Čolo bi mogao da Alvara Moratu stavi u startnu postavu umesto Anhela Koree i upari ga sa Antoanom Grizmanom.

Ovo će biti treći duel ovih timova u sezoni, oba prethodna u La ligi i Kupu kralja pripala su Real Madridu. ''Los blankosi'' su ostvarili šest pobeda na poslednjih deset međusobnih utakmica, dok su ''jorgandžije'' pobedila dva puta , a isto toliko utakmice je završeno nerešenim rezultatom. Ukupno gledano, biće ovo 232. duel madridskih klubova. Real je do sada pobedio 115. puta, Atletiko 57, a 59 mečeva je okonačno remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista