SERGEJEV LACIO JE FAVORIT ZA TROFEJ: Prva prepreka ne bi trebala da predstavlja problem

V.M.

16. 02. 2023. u 10:42 >> 10:42

''NEBESKOPLAVI'' dočekuju Kluž u prvoj utakmici šesnaestinefinala Lige konferencija

СЕРГЕЈЕВ ЛАЦИО ЈЕ ФАВОРИТ ЗА ТРОФЕЈ: Прва препрека не би требала да представља проблем

FOTO: Tanjug/AP

Rimljani su opali u formi, nemaju pobedu na prethodne četiri utakmice u svim takmičenjima i nadaju se da protiv inferiornijeg protivnika mogu prekinuti taj negativni niz večeras na ''Olimpiku''.  Kluž je takođe zapao u krizu, nakon što je posle dugo vremena konačno preuzeo prvo mesto u rumunskom prvenstvu doživeo je dva uzastopna poraza i sada opet zaostaje za vodećim Farulom.

Lacio je za vikend imao priliku da se vrati u vrh zabele Serije A protiv Atalante, ali je izgubio na svom terenu rezultatom 0:2. Trenutno je šesti sa 39 bodova, što je dva manje od četvrtoplasirane Rome i očekuja ga velika borba za plasman u Ligu šampiona. Sada pažnju okreće Ligi konferencija u kojoj je uz Vest Hem najveći favorit za osvajanje trofeja. ''Nebeskoplavi'' su u prvom delu sezone nastupali u Ligi Evrope. U veoma interesantnoj grupi ''F'' sve ekipe su imale po osam bodova, ali je domaćin zbog lošije gol-razlike završio na trećem mestu i tako se našao u Ligi konferencija.

Što se tiče Kluža, rumunski prvak je za vikend takođe doživeo poraz, bolja od njega bila je Univerzitea sa 2:0 i tako je ponovo ispustio priliku da se preuzme prvo mesto na prvenstvenoj tabeli. Što se tiče Evrope, gost je nastupao u grupi ''G'' Lige konferencija, u njoj su još bili Sivaspor, Slavija i Balkani. Izabranici Dana Petreskua su sa deset poena završili na drugom mestu tik iza turksog predstavnika koji je imao 11 bodova.

Ova dva tima su se susrela u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2019/2020, na tadašnja dva susreta viđena je pobeda Lacija od 1:0 uz trijumf Kluža 2:1.

Domaćin će na večerašnjem duelu biti bez Radua i Romera, dok je pod upitnikom letošnje pojačanje iz Milana, štoper Alesandro Romanjoli.

Kluž u prestonicu Italije dolazi bez Gabriela Debeljuha koji već dugo odsustvuje zbog povrede.

Očekujemo da Lacio rutinski odradi posao na svom ''Olimpiku'' i da pred svojim navijačima upiše ubedljivu pobedu uz pomoć koje bi bez puno pritiska putovao na revanš u Rumuniju.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri