TADIĆEV AJAKS PROTIV NAJVEĆEG IZNENAĐENJA BUNDESLIGE: ''Kopljanici'' staju na put Unionu

M.T.

16. 02. 2023. u 12:42 >> 12:42

DOMAĆIN se vratio na pobednički put.

ТАДИЋЕВ АЈАКС ПРОТИВ НАЈВЕЋЕГ ИЗНЕНАЂЕЊА БУНДЕСЛИГЕ: Копљаници стају на пут Униону

Profimedia

Fudbaleri Ajaksa definitivno su se vratili u svoju prepoznatljivu formu, a danas od 18.45 probaće da to prenesu i na prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope u kojme će na ''Johan Krojf areni'' dočekati najprijatnije iznenađenje dosadašnjg dela Bundeslige, Union iz Berlina.

Posle kriznog perioda Ajaksa koji je koštao posla trenera Alfreda Šrodera, na njegovo mesto je stigao Džoni Hejtinga i ''kopljanici'' kao da su prodisali. Domaćin je ponovo počeo da pobeđuje i nanizao je četiri trijumfa, tri u šampionatu Holandije i jedan u kupu. U kupu je Tvente savladan minimalnim rezultatom, dok je u prethodnom kolu Eredivizije Ajaks pobedio RKC Valvijk sa 3:1.

Bez obzira što na četiri meča nije igrao sa timovima iz vrha holandskog fudbala, pobede su dobro došle timu iz Amsterdama da povrati samopouzdanje. ''Kopljanici'' su trenutno treći na tabeli sa 43 boda, jednim manje od drugoplasiranog AZ Alkmara, odnosno tri od lidera šampionata Fejenorda. Do Lige Evrope Ajaks je stigao pošto je u grupi Lige šampiona sa Napolijem, Liverpulpom i Rendžersom zauzeo treće mesto.

Union Berlin u odličnoj formi stiže u Holandiju pošto je ostvario šest pobeda u nizu, pet u Bundesligi i jednu u kupu. Unio je u prethodnom kolu uspeo da savlada Lajpcig posle preokreta i trenutno su drugi na tabeli nemačkog prvenstva sa samo bodom manje u odnosu na branioca titule Bajern iz Minhena.

Tim Ursa Fišera do šesnaestine finala je stigao osvajanjem drugog mesta u grupi Lige Evrope iza Rojal Uniona, a ispred Brage i Malmea. Interesantno je da je svih šest mečeva tima iz Berlina koj je ostvario četiri pobeda i dva poraza, završeno rezultatom 1:0.

Džoni Hejtinga ima na raspolaganju kompletan tim za utakmicu protiv Uniona, a jedino je mali znak pitanja što se tiče igranja Stivena Bergvajna. Trener Ajaksa će verovatno promene za ovaj meč svesti na minimum, pa će se u postavu vratiti Brajan Brobi što znači da će ispasti Francisko Konesisao, a Dušan Tadić će se pomeriti na levo krilo.

Union će u Amsterdamu biti bez pomoći Janika Haberera i Kristofera Trimela, a obojica odrađuju suspenzije zbog žutih kartona i zbog toga će trener Urs Fišer biti prinuđen da izvrši neke promene. To znači da bi u startnu postavu mogli da uskoče Morten Torsbi ili Pol Seguin.

Ova dva kluba su samo jednom do sada odigrali međusobni meč, a u toj prijateljskoj utakmici rezultat je bio 2:2.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)