DERBI KOLA IGRA SE U RIMU: Sergej vodi Lacio u Ligu šampiona preko Atalante

M.T.

11. 02. 2023. u 12:19

Nebeskoplavi bez poraza u poslednjih pet kola.

ДЕРБИ КОЛА ИГРА СЕ У РИМУ: Сергеј води Лацио у Лигу шампиона преко Аталанте

FOTO: Tanjug/AP

Veoma uzbudljiv meč očekuje se večeras od 20.45 u Rimu gde će na Olimpijskom stadionu ekipa Lacija dočekati Atalantu u derbiju 22. kola Serije A, a domaćin će probati da kao i u oktobru ponovo savlada ''boginju''.

Početak godine nije bio najbolji za Lacio posle poraza od Lećea, ali od tada je tim Mauricija Sarija odigrao pet utakmica bez poraza u Seriji A ostvarivši dve pobede i tri remija. U poslednja dva kola Lacio je remizirao i to sa slabijim ekipa pošto su po bod uspeli da osvoje Fiorentina i Verona.

Zbog ta dva rezultata Lacio je pao na tabeli i sada se nalazi na četvrtom mestu sa 39 bodova, jednim manje u odnosu na gradskog rivala Romu i četiri manje od Intera na drugom mestu dok je vodeći Napoli nedostižan na prvom mestu sa 56 bodova. Lacio ima bod više upravo od Atalante i mogao bi eventualnom pobedom da se odvoji od tima iz Bergama.

Atalanta je imala dobru priliku da prestigne Lacio na tabeli, ali je u prethodnom kolu Sasuolo uspeo da napravi iznenađenje i ostvari minimalnu pobedu, mada je ''boginja'' već od 30. minuta imala igrača manje. Bio je to prvi poraz Atalante u Seriji A od početka godine, ali i drugi uzastopni pošto je četiri dana pre toga ''boginja'' poražena minimalnim rezultatom od Intera u četvrtfinalu Kupa Italije. Bez obzira na dva loša rezultata u poslednjih desetak dana, Atalanta pobedom u Rimu može da se nađe ispred Lacija na tabeli.

Mauricio Sari može da bude zadovoljan stanjem ekipe pred duel protiv Atalante pošto osim odsustnog Danila Kataldija zbog povrede, svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Lacija. U potpuno drugačijoj situaciji je trener Atalante Đan Pjero Gasperini pošto ''boginja'' u Rimu gostuje bez Joakima Melea i Luisa Murijela koji su suspendovani zbog crvenih kartona, dok zbog povreda neće igrati Daide Zapakosta i Hose Luis Palomino. Mateo Ruđeri će verovatno biti zamena za Melea, ali drugih promena ne bi trebalo da bude u timu Atalante što znači da bi Duvan Zapata trebalo ponovo da počne meč na klupi.

Lacio i Atalanta su prilično izjednačeni u međusobom skoru kada je reč o poslednjih deset utkamicama ova dva tima, a u prvom meču ove sezone Rimljani su slavili u Bergamu. Nebeskoplavi su ostvarili tri pobede, dok je tim iz Bergama slavio četiri puta, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Samo tri od od tih deset mečeva ova dva kluba su završena sa manje od tri postignuta gola.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)