''VUČICA'' ZNA KAKO NA GOSTOVANJIMA: ''Žuto-crveni'' su konačno upisali pobedu

V.M.

11. 02. 2023. u 10:43

LEĆE doćekuje Romu u utakmici 22. kola Serije A.

ВУЧИЦА ЗНА КАКО НА ГОСТОВАЊИМА: Жуто-црвени су коначно уписали победу

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin je u prošlom kolu prekinuo niz loših rezultata, nakon četiri ligaške utakmice bez pobede savladao je poslednjeplasirani Kremoneze sa 0:2. Što se tiče Rome, Žože Morinjo je ozbiljno naštelovao svoje izabranike koji igraju odličan fudbal i na putu su da ostvare cilj koj je postavljen na početku sezone, a to je povratak u Ligu šampiona.

Leće se trenutno nalazi na 14. poziciji sa 23 osvojena boda uz gol-razliku 21:24. Ove godine se vratio u elitu i deluje kao ekipa koja će obezbediti opstanak. Najbolji pojedinac domaćina je odlični Brazilac, Gabrijel Stefeca. Vihorno krilo je uvelo svoju ekipu u Seriju A sa 14 pogodaka prošle sezone, dok je u tekućoj već na sedam golova. ''Vukovi'' igraju promenljivo kod kuće, na deset utakmica pokupili su 11 poena.

Roma je trenutno četvrta na tabeli sa 40 osvojenih bodova. U prošlom kolu rutinski je odradila posao protiv Empolija, 2:0. Golove su u uvodnih šest minuta postigli Ibanjez i Ejbraham, a nakon toga ekipa iz Rima je kontrolisala utakmicu i mirno je privela kraju. Prestonicu je krajem prelaznog roka napustio Nikolo Zaniolo koji je otišao u Galatasaraj.

Ono što raduje Morinja je povratak Vajnalduma na trening, jedno od najvećih letošnjih pojačanja je bilo odsutno od samog starta sezone zbog povrede i očekuje se da se danas nađe na klupi. ''Đalorosi'' su među najboljim gostima u Seriji A, na 11 utakmica van svog stadiona pokupili su 21 poen i samo Napoli ima bolji na gostovanjima od njih.

Na meču ovih timova u prvoj polusezoni Roma je slavila rezultatom 2:1 golovima Smolinga i Paola Dibale.

Domaćin će na ovom meču biti bez Marina Pongrančića, dok su pod upitnikom nastupi Dermakua i Maleha.

Što se tiče gosta, Morinjo ne može da računa na Darboa i Spinacolu a upitan je i nastup najboljeg igrača ekipa, Paola Dibale.

Očekujemo da Roma nastavi seriju odličnih rezultata i upiše nova tri boda na ''Stadionu Via del Mare'' i ustali se u vrhu tabele.

NAŠ TIP; 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna