NJUKASL ČUVA MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: ''Trešnjicama'' potrebna tri boda za beg sa dna

V.M.

11. 02. 2023. u 12:08

Bornmut dočekuje ''svrake'' na ''Vitaliti stadiionu'' od 18.30.

ЊУКАСЛ ЧУВА МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Трешњицама потребна три бода за бег са дна

Tanjug/AP

Domaćin ima ozbiljnih problema, na poslednjih šest ligaških utakmica ima remi i čak pet poraza, nalazi se u zoni ispadanja i pokušaće pred svojim navijačima da osvoji vredne bodove. Njuka se drži u vrhu tabele, u prošlom kolu remizirala je sa Vest Hemom 1:1, četvrta je na tabeli i beži dva boda petoplasiranom Totenhemu koji joj diše za vratom.

''Trešnjice'' su se ove sezone vratile u Premijer ligu nakon par godina odsustva ali ne ide im baš najbolje. Nalaze se na 19. mestu sa 17 osvojenih bodova, što je dva manje od ''čekićara'' koji su prvi tim iznad crte. Proteklog vikenda izgubile su od Brajtona sa 1:0 i tako nastavile seriju mizernih rezultata. Bornmut je u dosadašnjem toku takmičenja primio čak 43 pogotka što je preko dva u proseku i ubedljivo najviše u ligi. Krajem prelaznog roka klub su pojačali Matijas Vinja, Traore i Zabranji, uprava je uložila novac i sada je sve na treneru  Gariju Onilu koji će pokušati da održi ekipu u eliti.

Što se tiče Njukasla, ''svrake'' igraju fenomenalno ove sezone. Nalaze se u borbi za plasman u Ligu šampiona, a uz to su se plasirale u finale Liga kupa. U polufinalu Njuka je bila bolja od Sautemptona ukupnim rezultatom 3:1 i tako je zakazala obračun sa Mančester junajtedom u finalu. Gost je za sada u Premijer ligi primio samo 12 golova na 21. odigranoj utakmici i ima najbolju odbranu lige. Izabranici Edija Haua igraju veoma dobro van ''Sent Džejms parka'', na deset duela u gostima pokupili su 17 bodova.

Kada su se ove ekipe susrele u prvom delu sezone, viđena je podela bodova. Bilig je doveo Bornmut u prednost ali Isak je izjednačio sa bele tačke. Odigrale su još jedan meč u EFL kupu, Njuka je slavila sa 1:0.

Domaćin će biti bez Bruksa, Frederiksa, Kelija i Stanislala, dok su pod upitnikom Kuk, Solanke i Tavernije.

Njuka na ''Vitaliti'' dolazi bez Gimaraeša, Krafta, Mankilja i Targeta.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu u kojoj verujemo da neće biti golova.

NAŠ TIP:|0-1&||0-3 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna