ZA BOHUM BI OVO MOGAO DA BUDE KRAJ: Borusija Dortmund favorit protiv komšija u kupu

M.T.

08. 02. 2023. u 11:36

''Milioneri'' su bez poraza u nastavku sezone.

ЗА БОХУМ БИ ОВО МОГАО ДА БУДЕ КРАЈ: Борусија Дортмунд фаворит против комшија у купу

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Bohuma dogurali su do osmine finala Kupa Nemačke, ali bi tu verovatno mogli i da završe takmičenje pošto će večeras od 20.45 na ''Vonovija Rurstadionu'' dočekati Borusiju Dortmund, još jedan klub iz pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

Bohum će pokušati da drugu sezonu uzastopnu stigne do četvrtfinala kupa, takmičenja koje nikad nije osvojio, ali je u dva navrata igrao finale. Iako je veći deo protekle decenije proveo u drugoligaškom društvu, Bohum je uspeo tri puta da stigne do četvrtfinala.

Imao je Bohum prilično tešku sezonu i izgledalo je da je na sigurnom putu povratku u drugu ligu, ali otkako je Tomas Letš preuzeo ulogu trenera, forma ekipe se prilično podigla. Proteklog vikenda Bohum je sa 5:2 savladao Hofenhajm, a to mu je bila peta uzastopa pobeda na domaćem terenu. Sada je Bohum na 15. mestu sa 19 bodova, tri više od zone ispadanja.

Od povratka sa pauze Borusija Dortmund igra u strašnoj formi pošto je na četiri meča Bundeslige ostvarila isto toliko pobeda. Prethodnog vikenda su ''milioneri'' bili ubedljivi protiv Frajburga sa 5:1 i sada su na trećoj poziciji sa tri boda manje od vodećeg Bajerna iz Minhena.

Ekipa Edina Terzića je uspela u prethodnim rundama da eliminiše Minhen 1860 i Hanover, a Kup Nemačke je osvajala pet puta, poslednji put u sezoni 2020/2021. upravo kada je Terzić sedeo na klupi ''milionera'', tada kao privremeno rešenje.

Bohum će na ovom meču biti bez Mikaela Esera, Kristijana Gamboa i Pola Gravea zbog povreda, a trener Tomas Letš najverovatnije neće praviti velike promene u sastavu koji je za vikend savladao Hofenhajm, mada će na konačnu odluku uticaj imati i činjenica da Bohum za manje od 72 sata posle meča protiv Dortmunda gostuje braniocu titule Bajernu u Bundesligi.

''Milioneri'' će u Bohum otputovati bez Abdulaja Kamare i Metu Moreja koji imaju problema sa povredama kolena, dok je igranje Tomasa Menijea i Julijana Rajersona pod znakom pitanja, a Edin Terzić će verovatno izvršiti određene izmene u odnosu na tim koji je za vikend ubedljivo savladao Frajburg.

Ova dva tima su u poslednjih deset međusobnih mečeva potpuno izjednačeni pošto su ostvarili po četiri pobede, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Bohum je bio u seriji od tri pobede, mada su sva tri trijumfa stigla u prijateljskim mečevima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)