UČITELJ DOČEKUJE UČENIKA: Obračun dve najbolje ekipe u Engleskoj

V.M.

27. 01. 2023. u 14:37 >> 14:37

MANČESTER siti ugostiće Arsenal u okviru FA kupa

УЧИТЕЉ ДОЧЕКУЈЕ УЧЕНИКА: Обрачун две најбоље екипе у Енглеској

FOTO:EPA

Dva tima koja se bore za naslov prvaka nakratko će preseliti pažnju sa prvenstva na Kup. Ovo će biti prvi međuosbni susret Sitija i Arsenala ove sezone i navijači ga iščekuju sa velikim nestrpljenjem. Mikel Arteta je preneo sve što je naučio od svog mentora Gvardiole na ekipu Arsenala i sada dolazi u Mančester da porazi učitelja.

Domaćin je drugi na tabeli Premijer lige, ima pet bodova zaostatka u odnosu na današnjeg protivnika i odigrao je jedan meč više od njega. Ono što je dobra stvar po ''građane'' je da se još nisu susreli sa ''tobdžijama'' u ligi, što znači da će imati priliku da ih savladaju dva puta i tako zauzmu poziciju lidera.

Siti je slavio na poslednje dve utakmice protiv Totenhema i Vulverhemptona tako da u dobrom ritmu dočekuje ovaj meč. Za vikend je Erling Holand spakovao tri komada u mrežu ''vukova'' i na taj način se vratio u prepoznatljivu formu. Izabranici Pepa Gvardiole su u dosadašnjem toku FA kupa odigrali jedan meč, u njemu su dominantno savladali Čelsi sa 4:0.

Arsenal igra sjajno ove sezone i zasluženo je prvi na tabeli Premijer lige. Prošlog vikenda je u velikom derbiju pobedio Mančester sa 3:2 i tako održao distancu za najbližim pratiocima. Mikel Arteta na raspolaganju ima mlade igrače poput Odegarda, Martinelija, Sake i Salibe koji su ove sezone procvetali i pružaju sjajne partije.

Gost ima priliku za duplu krunu koju nije osvojio još od vremena kada ga je predvodio Arsen Venger na klupi i probaće to da učini ove godine. Ekipa iz Londona je takmičenje u FA kupu započela u prošlom kolu, bila je bolja od Okfsord junajteda sa 0:3. ''Tobdžije'' su podizale trofej namenjen osvajaču FA kupa rekordnih 14 puta.

Siti dominira u međusobnim duelima ovih timova i ostvario je pet uzastopnih pobeda protiv Arsenala.

Sigurno je da će oba trenera rotirati sastave kao što često rade u kup takmičenjima, ali verujemo da će nosioci igre poput Kevina de Brujnea sa jedne i Martina Odegarda sa druge strane biti na terenu od prvog minuta.

Ovaj susret je jako bitan jer će ekipa koja pobedi sa dodatnim samopouzdanjem ući u  međusobne susrete koji ih očekuju u Premijer ligi, oba tima su golgereski potentna ove sezone i verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024