U ATINI OPSADNO STANJE, STIŽE PAOK: Živković priželjkuje reprizu kupa protiv Jovanovićevog Panatinaikosa

M.T.

22. 01. 2023. u 10:09

ATINjANI su lideri šampionata.

У АТИНИ ОПСАДНО СТАЊЕ, СТИЖЕ ПАОК: Живковић прижељкује репризу купа против Јовановићевог Панатинаикоса

FOTO: EPA

Posle samo četiri dana od utakmice u Kupu Grčke, Panatinaikos i PAOK odigraće novu utakmicu, ovoga puta derbi u okviru 19. kola Superlige danas od 18.30 na stadionu ''Apostolos Nikolaidis''.

Panatinaikos je pre četiri dana u prvom meču četvrtfinala Kupa Grčke dobio priličan šamar od PAOK koji je u Solunu pobedio sa 2:0. Ne samo što je PAOK pobedio, već je tim iz Soluna u kojem igra Andrija Živković u potpunosti nadigrao ekipu koju trenira Ivan Jovanović.

Bio je to jedan od retkih kikseva Panatinaikosa ove sezone pošto Atinjani veoma retko gube mečeva, a ovo im je bio tek treći poraz u svim takmičenjima. Pre meča u Kupu Grčke, Panatinaikos je ostvario dve pobede, jednu u Superligi protiv Janjine i drugu u revanšu osmine finala kupa protiv Volosa, a pre toga je doživeo prvi poraz u Superligi pošto je bolji bio AEK.

Iako je poraz od AEK-a bio bolan, navijači ''zelenih'' još uvek ne moraju da strepe pošto su njihovi ljubimci i dalje na prvom mestu tabele sa 45 bodova, ali sada AEK zaostaje samo četiri boda, dok je Olimpijakos treći sa 38, a PAOK na četvrtoj poziciji sa devet bodova manje.

Od nastavka sezone u Grčkoj, PAOK je u fantastičoj formi i igra bez greške. Ekipa trenera Razvana Lučeskua odigrala je osam mečeva bez poraza ostvarivši šest pobeda uz dva nerešene utakmice. Svakako da je najteži protivnik bio upravo Panatinaikos u četvrtfinalu Kupa Grčke, ali kako je tim sa severa zemlje odigrao taj meč, apsolutno ima pravo da se nada pozitivnom ishodu i danas.

PAOK je u dva meča koja su završena nerešeno odigrao protiv autsajdera OFI-ja sa Krita i Atromitosa, a ti izgubljeni bodovi koštali su ga možda i bolje pozicije na tabeli i manjeg zaostaka za Panatinaikosom. Solunci zaostaju dva boda za Olimpijakosom, a devet za vodećim Panatinaikosom i verovatno bi ta razlika bila manja da nije bilo ta dva kiksa.

Ovo će biti 148. prvenstveni derbi između Panatinaikosa i PAOK-a, a do sada su uspeniji Atinjani koji su ostvarili 68 pobeda u odnosu na 46. trijumfa Solunaca, dok su 33 meča završena nerešenim rezultatom. Panatinaikos je uspešniji i u poslednjih deset odigranih mečeva između ovih klubova pošto ima pet pobeda, jednu više u odnosu na PAOK uz jedan meč okončan remijem. PAOK je poslednji put na stadionu ''Apostolos Nikolaidis'' uspeo da trijumfuje u novembru 2021. u okviru nacionalnog šampionata.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,43)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 2,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!