SITI POJAČAVA PRITISAK NAD ARSENALOM: Gost je rado viđen protivnik

V.M.

22. 01. 2023. u 08:27

VULVERHEMPTON dolazi na ''Etihad'' u utakmici 21. kola Premijer lige.

СИТИ ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК НАД АРСЕНАЛОМ: Гост је радо виђен противник

FOTO: EPA

Siti ima priliku da dodatno priđe Arsenalu pobedom na ovom susretu i tako izvrši  pritisak na ''tobdžije'' koje nešto kasnije očekuje derbi kola sa Mančester junajtedom. Vulvsi su napravili odličnu odluku dovođenjem Đulena Lopetegija na klupu, španski stručnjak je odmah pokazao svoj kvalitet, izvukao je ekipu iz zone ispadanja i sada se gost penje ka sredini tabele.

Siti zaostaje pet bodova za Arsenalom ali ima i odigran meč više. Ono što je dobra stvar za njega je to da i dalje nije igrao protiv lidera, tako da imaju dva međusobna susreta koja mogu biti ključna za titulu. Domaćin je preko nedelje savladao Totenhem. Ekipa iz Londona je vodila sa 0:2 na poluvremenu ali su Gvardiolini izabranici odigrali fenomenalno u nastavku i preokrenuli su na 4:2. Ono što raduje navijače ''građana'' je povratak Erlinga Holanda na listu strelaca. Najbolji golgeter lige nije postigao pogodak na tri vezane utakmice pre duela sa Totenhemom i sada je željan da nastavi sa rešetanjem mreži.

Vulverhempton je trenutno 16. na tabeli sa 17 osvojenih poena. Ono što je bitno za njega je da je uspeo da pobegne iz zone ispadanja u kojoj se iznenađujuće nalazio duži deo sezone. ''Vukovi'' su u prošlom kolu zabeležili jako bitnu pobedu. Savladali su Vest hem sa 1:0, gol odluke postigao je brzonogi Danijel Podens. Preko nedelje igrali su revanš trećeg kola FA kupa, na svom terenu su izgbuili od Liverpula rezultatom 0:1. Gost se muči sa postizanjem golova, uprava je reagovala na to i dovela je Pabla Sarabiju i Mateusa Kunju koje je kombinovano platila oko 60 miliona evra.

Siti dominira u međusbnim duelima ovih ekipa i vezao je pet pobeda protiv današnjeg protivnika.

Gvardiola nema problema sa sastavom i na raspolaganju mu nije samo već dugo odsutni Bendžamin Mendi.

Lopetegi ne može da računa na Kalajdžića, Pedra Neta, Bubakara Traorea i Čikinja.

Očekujemo da domaćin osvoji sva tri boda i tako nastavi poteru za Arsenalom, usput verujemo i da Vulvsi neće postići pogodak na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: Sigurna pobeda 1 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)