KAO ZA VREME VENGERA I FERGUSONA: Obračun Arsenala i Junajteda dugo nije imao veći značaj

V.M.

22. 01. 2023. u 10:03

APSOLUTNI derbi 21. kola Premijer lige igra se na ''Emirejtsu'' od 17:30.

КАО ЗА ВРЕМЕ ВЕНГЕРА И ФЕРГУСОНА: Обрачун Арсенала и Јунајтеда дуго није имао већи значај

FOTO: AP/Tanjug

Arsenal nošen pobedom u derbiju severnog Londona dočekuje Mančester koji je preko nedelje remizirao sa Palasom i tako ispustio priliku da se dodatno približi današnjem protivniku na tabeli. Domaćin ima plus osam u odnosu na Junajated i pobedom na ovom meči bi ga gotovo pa sigurno izbacio iz trke za titulu, ali ako slave izabranici Erika ten Haga, potpuno se vraćaju u istu.

''Tobdžije'' čekaju titulu skoro 20 godina i ove sezone imaju sjajnu priliku da je osvoje. Prvi su na tabeli ali za vratom im diše Mančester siti koji dominira Premijer ligom u skorijoj istoriji. Na 18 odigranih utakmica Arsenal je skupio čak 47 poena, ostvario je 15 pobeda uz dva remija i samo jedan poraz koji im je naneo upravo današnji protivnik. Mikel Arteta radi sjajan posao i uprava ga je nagradila sa dva pojačanja, dovedeni su Leanrdo Trosar iz Brajtona za 30 miliona evra i Jakub Kivior iz Specije za 25 miliona.

Junajted igra odlično nakon pauze. Vezao je pet ligaških pobeda pre remija sa Palasom preko nedelje. Iako je vodio na toj utakmici golom Fernandeša, Olise je sjajnim slobonjakom sa 25 metara u samoj završnici doneo bod svojoj ekipi. Ono što je još gore za ten Haga je to što je Kazemiro pokupio peti žuti karton protiv ''orlova'' i neće moći da nastupi na današnjem susretu. ''Crveni đavoli'' su jedina ekipa koja je porazila Arsenal ove sezone u Premijer ligi, nadaju se da mogu to da ponove i tako dodatno zakuvaju trku za titulu.

Na prethodnih pet međusobnih susreta ova dva tima su potpuno ujednačena. Obe ekipe su slavile po dva puta uz remi. Na već spomenutoj utakmici šestog kola Junajted je nošen Markusom Rašfordom slavio sa 3:1.

Arteta ne može da računa na Žezusa, Nelsona, dok je pod upitnikom Elneni.

Gost u London dolazi bez Kazemira, Dalota, Sanča, Tuanzebea i van de Beka, a videćemo šta će ten Hag odlučiti da uradi sa Marsijalom kojeg muči blaža povreda zbog koje je propustio meč sa Palasom.

Verujemo da ćemo gledati dobru utakmicu koja će podsetiti na vremena Vengera i Fergusona kada su se ovi timovi svake godine borili za trofeje i očekujemo da obe ekipe postignu barem po gol na današnjoj utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave