TADIĆ NAPADA LIDERA: Ranjeni Ajaks na "tiganju" ne sme da preda titulu u ''De Klasikeru''

M.T.

22. 01. 2023. u 08:53

''Kopljanici'' su bez pobede u šampionatu na pet utakmica.

ТАДИЋ НАПАДА ЛИДЕРА: Рањени Ајакс на тигању не сме да преда титулу у Де Класикеру

Foto: Profimedia

Derbi 17. kola Eredivizije biće ujedno i duel velikih rivala Fejnorda i Ajaksa na stadionu ''De Kajp'' danas od 14.30 u najvećoj holandskoj utakmici ''De Klasikeru'', 200. po redu.

Fejenord ima odličnu sezonu za sada i navijači sve više veruju da titula može prvi put od 2017.godine da završi u Roterdamu. ''Ponos juga'' do sada je doživeo samo jedan poraz u sezoni, a u njenom nastavku posle mundijalske pauze Fejenord je remizirao sa Utrehtom i savladao Groningen u holandskom šampionatu, dok je u kupu pobedio Cvole i plasirao se u osminu finala.

Ekipa trenera Arne Slota na čelu je holandskog šampionata sa 37 bodova,četiri više od drugoplasiranog AZ Alkmara, dok je Ajaks na trećoj poziciji sa pet bodova manje. Fejenord na ''De Kajpu'' igra u odličnoj formi pošto je Slotov tim poslednji poraz pred svojim navijačima doživeo u poslednjem kolu prethodne sezone. Iako je napad Fejenorda slabiji od napada Ajaksa i PSV-a, najbolja odbrana lige sa 14 primljenih golova trenutno pravi razliku.

Ajaks je trostruki uzastopni šampion Holandije, ne računajući sezonu 2019/2020. koja je poništena zbog kovida, ali će ove sezone ''kopljaici'' morati žestoko da se potrude kako bi odbranili titulu. Ekipi u kojoj kapitensku traku nosi Dušan Tadić stvari baš i ne idu od ruke ove sezone. Ajaks već pet kola nema pobedu u šampionatu pošto je doživeo jedan poraz i četiri puta u nizu remizirao.

Poslednja dva remija u Erediviziji dogodila su se protiv NEC-a i Tventea, dok je tim trenera Alfreda Šrudera slavio samo u kupu protiv Den Boša. Ajaks već zaostaje pet bodova u odnosu na Fejenord i eventualni poraz bi bio veliki udarac za ambicije tima iz Amsterdama ukoliko bi na sredini sezone imao osam bodova manje.

Trener domaćih, Arne Slot nije imao nove glavobolje što se tiče povreda igrača tako da se startna postava neće menjati za derbi. Jedina dva igrača koja neće moći da igraju protiv Ajaksa su Žerno Trauner i Kvinten Timber. U Ajaksu neće biti Devajna Renša koji je isključen protiv Tventea, kao ni Ahmetčana Kaplana zbog povrede.

Bez obizra što ove sezone nije u svom najboljm izdanju, Ajaks je potpuno dominantan u poslednjih deset mečeva sa Fejnordom. ''Ponos juga'' pobedio je samo jednom u poslednjih deset utakmica, dok su ''kopljanici'' slavilu u preostalih devet susreta.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone