OLIMPIJAKOS NEMA PRAVA NA KIKS: Aris je umeo da iznenadi domaćina u prošlosti

V.M.

15. 01. 2023. u 11:32

ARIS dolazi u Pirej na utakmicu 18. kola grčke Superlige.

ОЛИМПИЈАКОС НЕМА ПРАВА НА КИКС: Арис је умео да изненади домаћина у прошлости

Foto: Profimedia

Domaćin je vezao tri pobede u prvenstvu i u odličnom ritmu dočekuje današnjeg protivnika,  Aris igra solidno i u prošla tri kola zabeležio je dve pobede i poraz. Ova dva tima su preko nedelje obezbedila plasman u četvrtfinale kupa gde će igrati jedni protiv drugih.

Olimpijakos apsolutno dominira grčkim fudbalom u 21. veku u kojem je osvojio  čak 18 titula, ove sezone je doveo velika imena poput Marsela, Hamesa Rodrigeza i Bakambua, ali ne  pruža partije kakve se očekuju od njega i trenutno je četvrti na tabeli sa 35 osvojenih bodova, što znači da ima sedam poena manje od lidera Panatinaikosa. Pre par dana odigrao je 2:2 sa Atromitosom u revanšu osmine finala kupa i nakon trijumfa u prvom meču od 4:1 plasirao se u sledeću fazu takmičenja.  U prethodna tri kola ''crveno-beli'' su tri puta slavili a zanimljiv je podatak da nisu primili gol na te tri utakmice. Klub iz Pireja je drugi najbolji napad lige i postigao je 31 gol u dosadašnjem toku takmičenja. Izabranici Hose Anhel Ramireza su na osam utakmica kod kuće osvojili 17 bodova.

Aris je odigrao pet utakmica nakon pauze za Svetsko prvenstvo, što se tiče lige tu je u tri susreta ostvario dve pobede i poraz. Slavio je protiv Panetolikosa sa 1:0 i bio je bolji od Asteras Tripolisa rezultatom 3:0, a poraz mu je naneo PAOK, 1.0. Pored toga, u osmini finala kupa je slavio oba puta u dvomeču sa Levadijakosom i plasirao se u četvrtfinale. Gost zauzima petu poziciju na tabeli sa 28 osvojenih bodova. Izabranici Alana Pardjua su na osam gostovanja pokupili osam poena.

Zanimljivo je da u skorijoj istoriji međuosbnih susreta prednost ima današnji gost. Na prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Arisa uz dva trijumfa Olimpijakosa.

Očekujemo jednu dobru utakmicu između ekipa koja se nalaze u gornjem domu grčkog prvenstva, ali Olimpijakos ima kvalitetnije igrače i verujemo da će pred svojim navijačima osvojiti sva tri boda i tako ostvariti četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna