GOREĆE SEVERNI LONDON! Arsenal ima priliku da napravi ozbiljan korak ka tituli

V.M.

15. 01. 2023. u 17:05 >> 17:05

BIĆE ovo 193. susret jednih od najvećih rivala u Engleskoj

ГОРЕЋЕ СЕВЕРНИ ЛОНДОН! Арсенал има прилику да направи озбиљан корак ка титули

FOTO: AP

Totenhem igra promenljivo nakon dobrog starta sezone, trenutno je peti na tabeli i pobedom na ovom meču bi mogao da pretekne četvrtoplasirani Njukasl i tako povrati mesto u samom vrhu tabele. Arsenal pruža najbolje partije u skorijoj istoriji kluba, trenutno je prvi na tabeli i trijumfom na ovom susretu bi povećao svoju prednost u odnosu na drguoplasirani Siti na čak plus osam.

Sparsi nikako da uhvate ritam i pružaju promenljive partije u poslednje vreme. Na četiri prethodna susreta ostvarili su dve pobede uz po remi i poraz. Prošlog vikenda u okviru FA kupa slavili su protiv Portsmuta sa 1:0, gol odluke postigao je Hari Kejn. Kejn je namestio nišanske sprave ove sezone i postigao je čak 15 pogodaka u dosadašnjem toku Premijer lige. Desetka Totenhema je ujedno i najbolji strelac u istoriji derbija severnog Londona sa 14 pogodaka. Pobedom na ovom meču četa Antonija Kontea bi vezala tri trijumfa i uhvatila bi dobar zalet pred nastavak sezone.

Arsenal nije bio ovako blizu titule još od vremena Tijerija Anrija i Arsena Vengera. Iako je tek sredina sezone deluje da ovaj meč ima neverovatan značaj. Trijumfom na ovom susretu moral ekipe bi se enormno podigao i četa Mikela Artete bi bila apsolutni favorit za titulu. U prošlom kolu ''tobdžije'' su odigrale 0:0 sa Njukaslom, a prošlog vikenda su u FA kupu slavile protiv Okfsord junajteda sa 0:3 . Gost ima jednu od najboljih gol-razlika u čitavoj ligi, 40-14 što je dokaz njegovih sjajnih igara.

Ovo će biti 193. susret ovih timova u istoriji. Arsenal ima 80 pobeda, Totenhem 61, a viđen je 51 remi. Već je odigran jedan derbi ove sezone, u devetom kolu ''tobdžije'' su slavile rezultatom 3:1.

Konte ne može da računa na Lukasa Muru, pod znakom pitanja su Rišarlison i Bentankur, dok je zasiguran povratak Kuluševskog.

Gost će na ovom meču biti bez Žezusa i Nelsona.

Ovaj derbi retko kada razočara, verujemo da će i ovoga puta biti puno pogodaka i preporučujemo igru oba tima daju gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)