DERBI ZAČELJA: Selta i Sevilja traže slamku spasa

M.T.

30. 12. 2022. u 13:42

Oba tima u dugim serijama bez pobede.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА: Селта и Севиља траже сламку спаса

Foto Profimedia

Nastavak španskog šampionata doneće i nastavak vrlo mučne sezone za Seltu i Sevilju koje su gotovo na dnu prvoligaškog karavna, a situaciju će probati da preokrenu u međusobnom duelu večeras od 19.15. u okviru 15. kola La lige na stadionu ''Balaidos''.

Posle dve solidne sezone u kojima je zauzimala osmo i 11. mesto, Selta je u ovoj potpuno potonula. Tim iz Viga izgubio je ove sezone osam utakmica i samo je Elče sa 10 lošiji. Loša forma i slabi rezultati u novembru su doveli i do promene trenera pa je umesto Eduarda Kudea na klupu seo Karlos Karvahal i to je u prvom trenutku donelo određeni pomak pošto je na četiri meča pod njegovim vođstvom Selta zabeležila dve pobede i po remi i poraz, mada su pobede došle u Kupu kralja.

Selta se trenutno nalazi na 17. poziciji, prvoj iznad crte, sa samo 12 osvojenih bodova. Ima bod više upravo od Sevilje koja je na 18. mestu i trenutno je u zoni ispadanja. Ipak mnogo toga može da se promeni posle večerašnjeg meča.

Andalužani takođe nemaju čime da se pohvale ove sezone pošto su osvojili samo 11 bodova u prethodnih 14. kola. U poslednje tri sezone su svaki put završavali na četvrtom mestu, a u donjem delu tabele nisu bili još od sezone 1999/2000. kada su i ispali u Segundu. U La ligi je Sevilja poslednji put pobedila sredinom oktobra u meču protiv Majorke, dok je u poslednjem kolu pred mundijalsku pauzu poražena od Real Sosijedada. Poput Selte, Sevilja je takođe ostvarila dve pobede u Kupu kralja.

Trener Selte Karlos Karvahal napraviće promene u odnosu na sastav koji je igrao u Kupu kralja protiv Gernike, što mu neće biti poseban problem pošto ekipe iz Viga nema povređenih ni kažnjenih igrača. Znatno je drugačija situacija Horhea Sampaolija u Sevilji. Tandžej Nijanzu i Ivan Rakitić će ovu utakmicu preskočiti zbog crvenih kartona protiv Real Sosijedada, dok zbog povreda neće igrati Aleks Telješ, Tomas Dilejni, Markao, Hesus Manuel Korona, Papu Gomez, dok nije sigurno učešće Karima Rekika. Neće biti ni Iska pošto je klub sa njim pre nedelju dana raskinuo ugovor.

Što se tiče međusobnog skora ova dva kluba, prednost je na strani Sevilje koja je ostvarila pet trijumfa u poslednjih deset mečeva, dok je Selta pobedila tri puta, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Selta u poslednja četiri meča nema pobedu protiv Sevilje.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba