BARNLI NE SME DA POBEGNE: Šefild seriju pobeda mora da nastavi protiv Koventrija

M.T.

26. 12. 2022. u 12:19

DOMAĆIN ima niz od tri trijumfa.

БАРНЛИ НЕ СМЕ ДА ПОБЕГНЕ: Шефилд серију победа мора да настави против Ковентрија

Foto: Profimedia

Šefild junajted već dugo je u poteri za prvoplasiranim Barnlijem i ne bi valjalo da ekipa izgubi korak, pa će danas u 24. kolu Čempionšipa od 16 časova navijači na ''Bramal Lejnu'' očekivati trijumf protiv Koventrija.

Ekipa koju sa klupe predvodi menadžer Pol Hekinbotom uspeva da održi korak sa Barnlijem i to čini već prilično dugo. Poput vodećeg Barnlija, Šefild junajted takođe je posle poraza uspeo da veže tri pobede konstantno dišući za vrat lideru koji izgleda nema nameru nijednog trenutka da padne u formi. U prethodnom kolu Šefild je savladao na gostovanju Vigan sa 2:1 i drugi je sa 44 osvojena boda.

Međutim, uprkos činjenici da ima tri remija manje od vodećeg Barnlija, tri poraza više u odnosu na Barnli su razlog zašto u ukupnom broju bodova Hekinbotov tim zaostaje tri boda za liderom. Ova dva tima su se i izdvojila kao najveći favoriti za direktan plasman u Premijer ligu, a najbliži im je i Blekburn koji ima pet bodova manje od Šefilda.

Ako ima neki tim kojem pauza zbog Svetskog prvenstva nije prijala to je svakako Koventri. Ekipa menadžera Marka Robinsa bila je u seriji od četiri pobede kada je usledila pauza zbog Mundijala u Kataru, a po povratku u takmičenje Koventri je prvo izgubio od Redinga, a zatim samo remizirao sa Svonsijem iako je imao prednost od 3:0. Na sreću navijača ''nebeskoplavih'', u prethodnom kolu Koventri je uspeo da u teškom meču protiv Vest Bromvič Albiona stigne do trijumfa u 93. minutu iz jedanaesterca i sada je na osmom mestu tabele sa 33 osvojena boda, jedan manje od mesta koje vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu.

Menadžer Šefild junajteda Pol Hekinbotom i dalje ima dosta problema oko sastava zbog povređenih igrača pošto u timu neće biti Džeka Robinsona, Džeka O'Konela, Risa Noringtona-Dejvisa, Džona Fleka i Rijana Brustera. Tomas Dojl se posle pauze zbog povrede vratio protiv Vigana ušavši sa klupe, ali se bori za povratak u startnu postavu. U Koventriju nema novih povređenih igrača, tako da su i dalje van stroja Kajl Mekfadžen, Metju Goden, Marsel Hilsner i Tajler Voker.

Šefild i Koventri su poravnati po pitanju učinka u poslednjih deset međusobnih mečeva. Oba tima su ostvarila po četiri pobede, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. U prvom meču ove sezone Koventri je minimalcem savladao Šefild koji nema pobedu protiv ''nebesko plavih'' još od 2017. kada su oba tima igrala u Ligi jedan.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!