BOKSING DEJ POSLASTICA: Aston Vila dočekuje Liverpul

V.M.

26. 12. 2022. u 13:29 >> 13:29

JEDNA od zanimljivijih utakmica ovog kola.

БОКСИНГ ДЕЈ ПОСЛАСТИЦА: Астон Вила дочекује Ливерпул

FOTO: Tanjug/AP

Unaj Emeri je započeo na klupi Aston Vile sa dve pobede u prvenstvu i nada se da će njegovi izabranici nastaviti sa dobrim igrama nakon pauze. Liverpul igra promenljivo ove sezone i daleko je od trke za titulu koju su mu mnogi predviđali pre početka Premijer lige.

Aston Vila je trenutno na 12. poziciji sa 18 osvojenih bodova. Nakon slabog početka uprava je zamenila Stivena Džerarda i dovela Unaija Emerija koji je vezao dve pobede i konsolidovao ekipu. Pod njegovom palicom Vila je prvo savladala Mančester junajted sa 3:1, a zatim je pobedila Brajton na gostovanju rezultatom 1:2. ''Lavovi'' igraju dosta dobro na ''Vila parku'', na sedam utakmica osvojili su 13 bodova. Za vreme Svetskog prvenstva ekipa iz Birmingema je odigrala četiri prijateljske utakmice u kojima je upisala pobedu, remi i dva poraza.

Liverpul ima najlošiju sezonu od kada je Jirgen Klop zaseo na klupu. Prokletstvo sedme sezone nastavlja da juri Nemca čija je ekipa na razočaravajućem šestom mestu sa 22 osvojena boda. Odlazak Sadija Manea je očigledno mnogo naštetio klubu koji ne liči na sebe u dosadašnjem delu prvenstva. Gost je jako slabo započeo sezonu ali je pobedama u poslednja dva kola pre pauze malo popravio utisak i uzdigao se na tabeli. Jedina svetla tačka Liverpula ove sezone su nastupi u Ligi šampiona. U grupi ''A'' zauzeo je drugo mesto i u reprizi prošlogodišnjeg finala ukrstiće koplja sa Realom u nokaut fazi. Pre nekoliko dana Mančester siti je bio bolji od ''redsa'' u EFL kupu rezultatom 3:2.

Što se tiče međusobnih duela ovih ekipa, Liverpul je slavio u četiri od prethodnih pet susreta ovih timova uz jednu pobedu Aston vile.

Unaj Emeri neće moći da računa na Emilijana Martineza, Džejkoba Remzija i dugo povređenog Dijega Karlosa.

Sa druge strane Klop će biti bez Konatea, Firmina, Milnera, Džounsa, Artura, Žote i Luisa Diaza.

Očekujemo veoma interesantnu i otvorenu utakmicu, mislimo da će oba tima biti napadački raspoložena i da će postići barem po gol na meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)