''DERBI DEI DUKATI'': Goreće "Enio Tardini"

M.T.

26. 11. 2022. u 09:39 >> 09:39

GOSTI su bez pobede četiri kola.

ДЕРБИ ДЕИ ДУКАТИ: Гореће Енио Тардини

Profimedia

''Derbi dei Dukati'' odnosno Derbi vojvodstva na srpskom jeziku, duel je između komšijskih klubova iz regiona Emilija Romanja, Parme i Modene koji će danas od 15 časova na stadionu ''Enio Tardini'' odigrati meč 14. kola Serije B.

Parma pokušava da se vrati u Seriju A, ali za sada u sezoni ne ide baš sve po planu klubu koji je krajem 90-tih i početkom 2000-tih bio među najboljim timovima Serija A. Ekipa trenera Fabija Pekija ima problem sa konstantnošću pošto je u prethodnih pet kola Serije B ostvarila tri pobede i dva poraza, a u prethodnom kolu je savladala Citadelu sa 3:1 što je bio Parmin šesti trijumf u sezoni.

Parma je sada na četvrtom mestu na tabeli, poslednjem koje vodi u polufinale plej-ofa za plasman u Seriju A sa 22 boda, jednim meanje od Đenove na trećem mestu, a tri od drugoplasirane Ređine dok Frosinone drži prvu poziciju sa 30 bodova.

Modena je u znatno težoj situaciji od Parme. Već četiri kola Modena nema pobedu u Seriji B pošto je pretrpela dva poraza, a zatim dva puta remizirala, u poslednjem kolu protiv Peruđe. ''Kanarinci'' se nalaze na 15. poziciji, poslednjoj koja garantuje opstanak u Seriji B sa 14 bodova, koliko imaju Benevento i Kozenca, ali sa slabijom gol razlikom, pa će pred timom trenera Atilija Tesera veliki posao kako bi na vreme prebrinuli brige oko opstanka. Modena je u međuvremenu ispala u šesnaestini Kupa Italije od Kremonezea posle produžetaka i sada će moći da se u potpunosti borbi za opstanak u Seriji B.

Parma i Modena nisu se često susretali tokom svoje istorije bez obzira što dolaze iz iste regiona, a odigralu su do sada osam mečeva. Parma je uspela da ostvari dva trijumfa Modena je slavila u jednoj utakmici dok je pet mečeva završeno nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)