PROKLETSTVO SEDME SEZONE SE NASTAVLJA! Kejn i družina su željni trijumfa nad "redsima"

V.D.

06. 11. 2022. u 11:35

U okviru 14. kola Premijer lige Totenhem će na svom stadionu ugostiti raštimovani Liverpul od 17:30.

ПРОКЛЕТСТВО СЕДМЕ СЕЗОНЕ СЕ НАСТАВЉА! Кејн и дружина су жељни тријумфа над редсима

FOTO: Tanjug/AP

Duel dve ekipe za koje se očekivalo da će konkurisati za vrh tabele, Totenhem je to ispunio i nalazi se na trećem mestu sa 26 osvojenih bodova, dok Liverpul ima najgoru sezonu u Klopovoj eri i zauzima deveto mesto sa samo 16 osvojenih bodova.

U ovom meču imamo i dvoboj sjajnih trenera, Kontea i Klopa, kao i obračun najboljih golgetera Premijer lige u proteklih nekoliko godina, Kejna i Salaha.

"Pevci" su doveli  Antonija Kontea na mesto trenera sredinom prošle sezone i to se pokazalo kao pun pogodak, vratili su se u Ligu šampiona i beleže odlične rezultate u domaćem prvenstvu. Možda ne izgledaju ubedljivo na terenu, ali imaju najbolji početak sezone u proteklih 20 godina i nakon 13. kola zauzimaju treće mesto.

U povratničkoj sezoni u Ligi šampiona pobedom protiv Marselja preko nedelje zauzeli su prvo mesto u grupi ''D'' i kao nosioci ulaze u nokaut fazu takmičenja. Posle vezanih poraza u ligi od Njukasla i Junajteda, prošlog vikenda su nakon preokreta savladali Bornmut u gostima i tako prekinuli niz loših rezultata. Ekipu predvodi kapiten ''gordog albiona'' Hari Kejn koji ima 11 pogodaka i tri asistencije u svim takmičenjima.

Navijači Liverpula su očekivali još jednu uspešnu sezonu od svojih miljenika u kojoj bi se kao i do sada borili sa Sitijem za titulu ali su dobili nešto skroz drugačije. Po prvi put od kada je na klupi Jirgen Klop igraju ovako slabo. Nalaze se u lošoj formi u Premijer ligi i imaju dva vezana poraza od Notngem foresta i Lidsa. Jedina svetla tačka ekipe su nastupi u Ligi šampiona, gde su prošli u nokaut fazu nakon što su preko nedelje savladali Napoli na ''Enfildu'' i tako potvrdili drugo mesto u grupi ''A''.

"Redsi" će pokušati da dobra izdanja u Evropi prenesu u Premijer ligu i da sa par vezanih pobeda dočekaju pauzu za Svetsko prvenstvo. Najbolji pojedinac ekipe je Mohamed Salah koji je postigao 12 golova u svim takmičenjima a na to je dodao i pet asistencija.

Liverpul dominira u međusobnim duelima ovih timova, u poslednjih deset obračuna imaju 8 pobeda, a dva puta je bilo nerešeno. Totenhem je svoju poslednju pobedu ostvario 2017. kada su na ''Vajt Hart Lejnu'' slavili sa 4:1.

Domaćini će biti poprilično hendikepirani u ovom meču s obzirom da Son, Ričarlison i Romero sigurno neće nastupati, dok je pod velikim znakom pitanja i već duže povređeni Dejan Kuluševski.

Gosti će biti bez Matipa, Keite, Žote, Diaza, Arutura i potencijalno Milnera koji je ranije napustio utakmicu sa Napolijem nakon povrede glave.

U poslednja četiri obračuna ovih ekipa došao je GG, što očekujemo i sada.
 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!