BITKA ZA PREVLAST U GRADU! "Tobdžije" moćne kao nekada

V.D.

06. 11. 2022. u 12:26 >> 12:26

U okviru 15. kola Premijer lige Čelsi će danas od 13.30 na ''Stamford Bridžu'' dočekati prvoplasirani Arsenal.

БИТКА ЗА ПРЕВЛАСТ У ГРАДУ! Тобџије моћне као некада

FOTO: EPA

Biće ovo duel dve odlične ekipe iz engleske prestonice. Veliko rivalstvo vlada između komšija, Čelsi je osvojio čak 21 trofej a Arsenal 15 u ovom veku. Iako je situacija poslednjih godina bila takva da su ''plavci'' bili ti koji su se borili za vrh tabele, ove godine je drugačija priča i ''tobdžije'' predvođene Mikelom Artetom dolaze kao prvoplasirana ekipa na sudar dobro poznatom protivniku.

Domaćinu je opala forma što se tiče Premijer lige, u poslednje tri utakmice imaju po remi sa Brentfordom i Junajtedom, dok ih je prošle nedelje Brajton razmontirao na ''Ameksu'' sa 4:1. Ekipu Grejama Potera je krasila čvrsta odbrana po njegovom dolasku na klupu, ali u poslednje vreme je i ona oslabila, nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu u prethodna četiri duela u svim takmičenjima. U Ligi šampiona je druga priča. Preko nedelje ''plavci'' su slavili protiv Dinama golovima Sterlinga i Zakarije i zauzeli su prvo mesto u grupi ''E'' sa 13 bodova.

''Stamford Bridž'' je neosvojiva tvrđava ove sezone, na osam utakmica u svim takmičenjima na njemu Čelsi ima pet pobeda i tri nerešena rezultata. Zauzimaju šestu poziciju u domaćem prvenstvu i pobeda u ovom duelu bi ih približila željenom četvrtom mestu.

Što se tiče gostiju oni podsećaju na ekipe Arsena Vengera sa početka milenijuma koje su se redovno borile za naslov prvaka Engleske, nalaze se na prvom mestu i imaju 31 bod uz odličnu gol razliku 30:11. Osovinu ekipe čine mladi igrači poput Sake, Salibe, Žezusa, kapitena Edegora i Martinelija, a sa klupe ih sjajno vodi učenik Pepa Gvardiole, Mikel Arteta.

Arsenal se nalazi u odličnoj formi od samog starta sezone, što i govori da su od mogućih 36 bodova, osvojili 31, uz 10 pobeda imaju poraz od Junajteda i nerešen rezultat sa Sautemptonom. ''Tobdžije'' su najbolja gostujuća ekipa u Premijer ligi, na šest gostovanja skupili su 13 bodova. Žele da zadrže prvo mesto pred pauzu za Svetsko prvenstvo i motivisani dolaze na ''Stamford Bridž''. Zauzeli su i prvo mesto u grupi ''A'' Lige Evrope, a preko nedelje su savladali Cirih pogotkom Tirnija.

Tradicija je na strani Arsenala, u prethodnih pet takmičarskim duela slavili su četiri puta, dok Čelsi ima jednu pobedu. Vredi napomenuti i da su ''plavci'' poslednji put protiv Arsenala na svom terenu slavili 2018. godine.

Grejam Poter će biti bez Risa Džejmsa, Kantea, Arizabalage, Čilvela, Fofane i Čukvumeke, dok bi u postavu trebao da se vrati Mateo Kovačić.

Gosti će biti bez Emila Smit-Roua, Tarnera i Takešira Tomijasua. Sakina povreda protiv Notingema nije ozbiljnije prirode i očekuje se na terenu od prvog minuta, dok se u postavu verovatno i vraća dugo povređeni Zinčenko.

Očekujemo fizički zahtevnu utakmicu kakvu uvek imamo između ovih ekipa, gde golovi ne bi trebalo da izostanu. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)