TADIĆ I "KOPLJANICI" ŽELE DA SE ODLEPE! Pobedom prave veliki korak ka novoj tituli

V.D.

06. 11. 2022. u 10:00

U jednom od najvećih derbija holandskog fudbala Ajaks na ''Johan Krojf Areni'' dočekuje PSV od 16:45.

ТАДИЋ И КОПЉАНИЦИ ЖЕЛЕ ДА СЕ ОДЛЕПЕ! Победом праве велики корак ка новој титули

Foto: Profimedia

Ovo je obračun dva najbolja kluba u Holandiji u ovom trenutku, Ajaks se nalazi na prvom mestu sa 28 bodova, a PSV im diše za vratom sa 27. Domaćin bi pobedom u ovom duelu mogao da napravi značajnu razliku u borbi za titulu, dok bi pobeda gostiju dovela do zamene mesta na tabeli. Treba napomenuti i da je Ajaks odigrao jedan meč manje u Eredviziji.

''Kopljanici'' su napravili trenersku rokadu početkom sezone i Erika ten Haga koji je preuzeo Mančester junajted je zamenio Alfred Šreder koji radi poprilično dobar posao.

Ekipa iz Amsterdama igra odlično u domaćem prvenstvu, vezali su tri pobede od kojih je najskorija bila na gostovanju Valvijku kada su slavili sa 4:1. Jedini poraz ove sezone u Eredeviziji im je naneo AZ Alkmar, 18. septembra kada ih je porazio 2:1. Ajaks ima najbolju odbranu lige koja je primila samo 10 golova.

Što se tiče Lige šampiona, u teškoj grupi sa Liverpulom, Napolijem i Rendžersom zauzeli su treće mesto i od proleća će igrati u Ligi Evrope. Pobeda u ovom meču bi im bila veliki korak ka četvroj uzastopnoj tituli, kojom bi obeležili potpunu dominaciju u holandskom fudbalu.

PSV je na mesto menadžera doveo legendu kluba Ruda van Nistelroja i nije pogrešio. Igraju napadački fudbal sa dosta mladih igrača i nalaze se u borbi za titulu. U 12 odigranih utakmica skupili su 27 bodova. Slaba tačka su im igre u gostima, jer su na šest gostovanja ostvarili tri pobede i tri poraza, dok na ''Filips Stadionu'' imaju maksimalan učinak.

Imaju tri vezane pobede u svim takmičenjima, a preko nedelje su obezbedili i plasman u nokaut fazu Lige Evrope tako da u dobroj formi i raspoloženju ulaze u meč. ''Filipsovci'' imaju najbolji napad lige sa 40 postignutih golova, a predvode ih dva najbolja strelca Eredvizije Gakpo i Simons koji su kombinovano 17 puta tresli mrežu protivnika. 

U prethodnih pet utakmica ovih ekipa, Ajaks ima dve pobede, dok je PSV pobeđivao tri puta. Najskorije su se susreli u Superkupu, kada su izabranici Ruda van Nisterloja slavili sa 5:3.

Kod domaćina su pod znakom pitanja Oven Vijndal i Stiven Berguis, dok bi na teren trebao da se vrati najbolji strelac ekipe Brajan Brobi koji je ove sezone postigao osam pogodaka.

Gosti će biti bez Persmana, Boskalja, Marka van Ginkela, Saibarija i Fertesena, dok je pod znakom pitanja i mladi štoper Brantvajt.
Očekujemo otvorenu utakmicu sa puno golova, jer je na prethodnih pet utakmica ovih protivnika palo čak 23 gola, što je preko četiri u proseku.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)